Beslissende WK kwalificatie-wedstrijd in Rotterdam

Vandaag heeft de Europese volleybalbond CEV bekendgemaakt dat Rotterdam eind augustus het beslissende WK-kwalificatietoernooi voor de Nederlandse volleybalsters mag organiseren. Oranje speelt in het Topsportcentrum naast de Kuip tegen België, Bulgarije, Tsjechië, Griekenland en Slovenië. De beste twee van deze zes landen verdienen een ticket voor het WK 2018 in Japan.

Nederland wist zich op 3 juni tijdens het eerste WK-kwalificatietoernooi net niet rechtstreeks te plaatsen voor het WK. De equipe van de nieuwe bondscoach Jamie Morrison verloor in Baku de beslissende wedstrijd van gastland Azerbeidzjan en eindigde als tweede in de poule. Die tweede plek geeft Oranje het recht om deel te nemen aan het laatste WK-kwalificatietoernooi in augustus.

Meteen na het toernooi in Azerbeidzjan ontstond het plan om het beslissende WK-kwalificatietoernooi naar Nederland te halen, om de volleybaldames een zo goed mogelijke uitgangspositie te geven. Mede dankzij de ondersteuning van Rotterdam is dit gelukt. Zo keren de volleybaldames terug naar de havenstad waar ze in 2015 schitterden op het EK Volleybal.

Het WK-kwalificatietoernooi in Rotterdam wordt waarschijnlijk gespeeld van woensdag 23 tot en met zondag 27 augustus. Meer informatie over het exacte speelschema en de kaartverkoop volgt z.s.m. op volleybal.nl.

Het WK-kwalificatietoernooi wordt gespeeld volgens het single round robin systeem, hetgeen betekent dat ieder land een keer tegen elkaar speelt. De beste twee landen verdienen een ticket voor het WK 2018 in Japan.

Deelnemende landen (tussen haakjes positie op Europese ranglijst):

  • Nederland (5)
  • België (7)
  • Bulgarije (10)
  • Tsjechië (11)
  • Slovenië (21)
  • Griekenland (23)

 

Bronnen: volleybal.nl en cev.lu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *