De live stream is geo-fenced en ik wil toch kijken. Wat moet ik nu?

Wil je net lekker naar de volleybaldames gaan kijken in Kaliningrad, start je YouTube op en dan blijkt de stream door geofencing niet afspeelbaar te zijn. Wat nu? Gelukkig is er wel een oplossing!

VPN

Voor je telefoon of iPad is er de handige app “Cloak” (edit: tegenwoordig “encrypt.me”). Simpeler kan bijna niet: je installeert de app, je registreert je met een werkend emailadres, in de mail die je krijgt verifieer je dat adres en je hebt 2 weken ongelimiteerd VPN. Schakel de VPN in (1) en ga vervolgens naar de rode druppel (2), linksonder in beeld. Als je die aanklikt, kun je een land kiezen waar YouTube misschien wel werkt en voila: je apparaat denkt dat het in dat land is en als je nu YouTube start, werkt de live stream wel! Cloak werkt op Android, MacOSX en iOS. Cloak vind je in de appstore of op deze website.

Op je pc kan het helaas niet met Cloak, maar daar hebben we ook iets voor gevonden: installeer de gratis browser “Opera“. Opera heeft VPN-functionaliteit ingebouwd. Gratis en ongelimiteerd. Download de applicatie hier en na installatie moet je in de settings de VPN inschakelen.

Klik daarvoor op de Opera configuratie knop en kies dan “settings”:

Vervolgens schakel je VPN in. Kies daarvoor eerst “Privacy & Security” en zet dan het vinkje bij “Enable VPN”:

Terug in de browser klik je linksboven op het blauwe “vpn” (1), daarna klik je bij nummertje 2 op het driekhoekje en vervolgens kies je een geschikt land (3).

Daarna ga je naar de live stream die het vanuit Nederland niet doet en voila: veel kijkplezier!

P.S. Dit werkt ook voor andere diensten, zoals Netflix!

Bron: www.worldgrandprix.nl

2 Replies to “De live stream is geo-fenced en ik wil toch kijken. Wat moet ik nu?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *