Italië wint onverwacht van Nederland

De tweede speeldag in Rotterdam had een redelijk eenvoudige 3-0 of hooguit een 3-1 moeten worden, maar niets was minder waar. Het liep allemaal wat stroever bij Oranje en Italië was in topvorm.

Morrison begon met Laura Dijkema (sv), Lonneke Slöetjes (dia), Maret Balkestein-Grothues (p/l), Celeste Plak (p/l), Nicole Koolhaas (mid), Yvon Beliën (mid) en Myrthe Schoot (libero).

Oranje ging voortvarend van start en speelde de sterren van de hemel. Italië vormde nauwelijks gevaar en hoewel Italië bij de tweede technische time-out nog maar 2 puntjes achter liep, had Oranje het spel volledig onder controle. Lonneke scoorde het laatste punt in de set en maakte er 25-18 van.

De tweede set was Italië beter op haar hoede. Het ging wederom redelijk gelijk op tot en met de tweede technische time-out en bij 17-17 wisselde Italië de spelverdeelster Carlotta Cambi erin en zij serveerde zomaar een gat van 4 punten (17-21). En die vier punten bleek teveel van het goede. Oranje kwam nog even bijna langszij bij 23-24, maar het mocht niet baten: Elena Pietrini maakte er 23-25 van en bracht de stand op 1-1 in sets.

En toen leek het wel alsof Oranje orde op zaken wilde stellen. Na een start van de set met een achterstand van 2-5 maakte we dat ruimschoots goed door via 16-10 door te stomen. Oranje leek goed op weg en speelde vol overtuiging de set uit met 25-19.

En dat we met 3-0 of 3-1 zouden winnen, was wel de verwachting, maar Italië gaf niet op. De twee aanvalskanonnen Egonu en Pietrini namen hun team op sleeptouw en Oranje wist niet wat hen overkwam. Het ritme was weg en Nederland liet zich volledig overrompelen. In de vierde set werd Nederland gekleineerd met 15-25.

Nederland moest nu toch wel gaan oppassen. De volle 3 punten winst waren al van de baan, maar 2 moesten toch wel gehaald worden, wilden we netjes op koers blijven voor de final-6. Maar in de vijfde set kreeg Oranje het spel niet meer onder controle. Via een achterstand van 4-8 maakte Egonu met 8-15 een eind aan ons lijden.

Egonu was topscoorder van de wedstrijd met maar liefst 27 punten.

Donderdag speelt Oranje om 19:30 uur tegen Servië. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Ziggo Sport en via enkele live streams.

Nederland – Italië: 2-3 (25-18, 23-25, 25-19, 15-25, 8-15)

Bron: volleybal.nl