Oranje blijft ongeslagen tegen Argentinië

De volleybaldames gaan als een trein op het WK in Japan: Oranje won vandaag met 3-0 van Argentinië en boekte zo haar vierde overwinning op rij. Oranje heeft daarmee nog geen enkele wedstrijd verloren. Na de derde wedstrijd was Oranje al verzekerd van deelname aan de tweede ronde. Morgen treden de dames nog aan tegen Mexico en vrijdag reist het team af naar Nagoya voor de tweede ronde.

Bondscoach Morrison begon de wedstrijd met Laura Dijkema (sv), Lonneke Sloetjes (dia), Maret Balkestein-Grothues  (p/l), Anne Buijs (p/l), Nicole Koolhaas (mid), Yvon Beliën (mid) en Myrthe Schoot (libero).

De eerste set ging min of meer als verwacht en Oranje stond al snel op een 11-16 voorsprong. Britt Bongaerts en Nicole Oude Luttikhuis kwamen toen het spel in als dubbele wissel en even later ook Marrit Jasper. De Argentijnse bondscoach Guillermo Orduna zag zich genoodzaakt om Clarisa Sagardia in te brengen, de spelverdeelster die vanwege een gebroken neus met een masker speelt. Maar haar inzet kon niet voorkomen dat Nederland de set redelijk eenvoudig naar zich toe trok en met 17-25 won.

Marrit Jasper mocht in set twee blijven staan en dankzij drie aces, twee van Lonneke Slöetjes en een van Maret Balkestein-Grothues, ging Oranje in de eerste technische time-out met 5-8 aan de leiding. Tijdens de tweede technische time-out stond het 13-16, maar Argentinië wist de achterstand toen te verkleinden naar 17-16. Oranje zette toen even alles op alles met Marrit Jasper aan de opslag. Nicole Oude Luttikhuis maakte de setpoint en Lonneke Slöetjes poeierde de bal vervolgens aan de overkant op de grond en Nederland won met 17-25.

Maar Argentinië weigerde zich zomaar gewonnen te geven en maakte het Nederland lastig in de derde set. Tot 16-16 haakte de hekkensluiter van poule A knap aan, tot Oranje weer even aanzette en het verschil maakte. De ingevallen Britt Bongaerts scoorde 21-18 met een belangrijk blok en Argentinië slaagde er niet meer in om dit gat te dichten. Het was Marrit Jasper die het matchpoint benutte: 25-22. Lonneke Slöetjes werd topscorer met 23 punten.

Nederland – Argentinië 3-0 (25-17, 25-17, 25-22)

Bron: Nevobo