[Breaking News] Oranje wint van USA en is door naar de halve finale (WK)

In een ijzingwekkend duel tussen de onverslaanbaar lijkende Amerikanen (en tevens de huidige wereldkampioen), Oranje heeft n.l. nog nooit kunnen winnen, heeft Oranje gestunt en een plaats in de halve finale bemachtigd. Omdat USA gisteren had verloren van China MOEST Amerika van ons winnen om nog een kans te houden op die plek, maar door de overwinning van Nederland heeft USA 0 uit 2, Nederland en China 1 uit 1 en daarmee zijn zowel China als Nederland door naar de halve finales!

De wedstrijd begon met een mooie voorsprong van Oranje, maar Amerika vocht terug en won uiteindelijk die set met 30-32. De tweede set was Nederland de weg kwijt en Amerika profiteerde door met een overtuigende 15-25 te winnen. Echter toen kwam Oranje weer in haar ritme en de derde set viel met 25-22 ten prooi aan de volleybaldames. De vierde set was een slachting: Oranje versloeg Amerika met dezelfde stand als de tweede set: 25-15. De vijfde set was een feit: de winnaar zou door gaan naar de halve finale en dat moest gebeuren in 15 punten! Nederland ging als een speer en Amerika leek uitgeblust. Amerika kwam geen enkel moment in haar eigen ritme en Oranje maakte het zakelijk af met een heel mooie 15-9.

Oranje is door!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *