Oranje walst over Thailand heen

De Volleybaldames hebben hun derde overwinning in de VNL behaald! Thailand, dat vanwege Corona met een bijna compleet ander team in Rimini is vertegenwoordigd dan de bedoeling was, was geen partij voor de Nederlandse volleybalsters. Voor Avital Selinger was deze wedstrijd vooral een mogelijkheid om al zijn speelsters zich te laten presenteren. Iedereen heeft dan ook speelminuten mogen maken. Hoewel hier en daar rommelig, pakte Nederland toch een mooie 3-0.

Selinger koos net als alle voorgaande wedstrijden weer voor de vaste basis: Britt Bongaerts (sv), Anne Buijs (p/l), Nika Daalderop (p/l), Elles Dambrink (dia), Eline Timmerman (mid), Indy Baijens (mid) en Myrthe Schoot (libero). De eerste set liep Oranje meteen hard van stapel. Een aardig feitje was dat Indy Baijens een bal keihard in het gezicht van een Thaise verdedigster sloeg, wat Nika Daalderop daarna nog eens herhaalde. Het was de Thaisen niet gegund. De snel spelende tegenstander, die het vooral moet hebben van het snelle spel en veel minder van lengte van speelsters, wisten de Nederlandse aanvallen  nog best aardig te weerstaan, maar Nederland drukte door en pakte met 25-20 de eerste set.

In set twee was Thailand geen partij voor Nederland en Selinger kon daardoor naar hartelust experimenteren met de inzet van speelsters. Iedereen kwam op een gegeven moment in het veld: Juliet Lohuis (mid) en Kirsten Knip (libero) mochten vrij lang meespelen en Fleur Savelkoel, Demi Korevaar, Sarah van Aalen, Marrit Jasper en Annick Meijers mochten in ieder geval ook speelminuten maken. En Oranje ging met al dat gewissel beslist niet minder goed spelen, want de overwinning ging uiteindelijk met een overduidelijke 25-9 naar Nederlandse zijde.

De derde set verliep aan Thaise kant weer iets beter, maar Nederland had wederom geen kind aan de tegenstander. De set werd met 25-18 binnengehengeld en de wedstrijd werd daardoor met 3-0 gewonnen.

Anne Buijs, Nika Daalderop en Elles Dambrink scoorden alledrie 13 punten, maar ook Eline Timmerman (een ace en drie killblocks), Britt Bongaerts (twee doortikballetjes) hebben goed bijgedragen aan deze winst.

Op dinsdagavond om 18.00 uur speelt Oranje tegen de Verenigde Staten, de  huidige nummer 1 van de wereldranglijst. De wedstrijd is live te volgen op Ziggo Sport en via Volleyballworld.tv.

Nederland – Thailand 3-0 (25-20, 25-9, 25-18)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *