Pouleindeling WK 2018 bekend

In Tokyo is vandaag de loting voor het WK Volleybal 2018 voor vrouwen in Japan voltrokken. De Volleybaldames zijn ingedeeld in de A-poule en ze komen daardoor uit tegen Japan, het gastland. De andere tegenstanders zijn Argentinië, Duitsland, Kameroen en Mexico. Het WK vindt plaats tussen 29 september en 20 oktober 2018. De poulewedstrijden van Nederland vinden plaats in Yokohama, de op een na grootste stad in Japan.

Dat de Volleybaldames tegen Japan zouden uitkomen, was vooraf al duidelijk. De posities op de wereldranglijst zijn als volgt:

  • Japan (6)
  • Nederland (8)
  • Argentinië (11)
  • Duitsland (13)
  • Kameroen (18)
  • Mexico (26)

De 24 landen die deelnemen aan dit WK zijn verdeeld over 4 poules. De beste vier landen in elke poule plaatsen zich voor de volgende ronde.

In deze tweede ronde (16 landen dus) zijn wederom 4 poules. De 4 poulewinnaars en de twee beste nummers 2 plaatsen zich voor de derde ronde.

In deze derde ronde zullen de final-6 worden verdeeld over 2 poules van 3 landen. De beste 2 landen per poule plaatsen zich voor de halve finale. Dus in deze twee laatste poules vallen de twee als laatste geëindigde landen af.

Poule indelingen

Pool A (Yokohama) Pool B (Sapporo) Pool C (Kobe) Pool D (Hamamatsu)
Japan (host) China Verenigde Staten Servië
Nederland Italië Rusland Brazilië
Argentinië Turkije Zuid-Korea Dominicaanse Republiek
Duitsland Bulgarije Thailand Puerto Rico
Kameroen Canada Azerbeidzjan Kazachstan
Mexico Cuba Trinidad & Tobago Kenia

Bron: volleybalkrant

CategoriesWKTags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *