Gelderland steunt voornemen van Nevobo voor organisatie WK Dames in 2022

Meldden wij een maandje geleden al dat de Nevobo aast op het houden van het WK Damesvolleybal in Gelderland, nu is er ook een reactie vanuit Gelderland: https://www.volleybal.nl/nieuws/gelderland-ondersteunt-poging-nevobo-om-wk-dames-2022-te-organiseren.

Het bericht op de Nevobo-website spreekt erover dat de Gedeputeerde Staten van de Provincie Gelderland het plan van de Nevobo ondersteunen. Ook de KNAU is voornemens een groots evenement te organiseren in de provincie: het EK Indoor atletiek 2021 staat op de wensenlijst. Gedeputeerde Sport, Jan Markink vertelt: “Het gaat bij deze evenementen niet alleen om de topsport, maar ook om de side events en de golf van enthousiasme en sportieve energie die er vanaf straalt”.

En daar blijft het niet bij, want de Nevobo wil ook graag naast de organisatie van het WK Dames het WK Zitvolleybal organiseren. Twee wereldkampioenschappen in één land, in dezelfde provincie!! Ook is Rotterdam nog betrokken bij de bidprocedure. Hoewel het een race tussen de provincie Gelderland en de stad Rotterdam wordt, staat vast dat wij in Nederland het volleyballen (en sport in het algemeen) hoog in het vaandel hebben staan.

Naast het ondersteunen van de plannen in deze bidfase stelt provincie Gelderland een financiële bijdrage van maximaal 1,2 miljoen euro voor het EK Indoor atletiek en maximaal 4,3 miljoen euro voor het WK Dames en het WK Zitvolleybal beschikbaar. Zou het niet fantastisch zijn als we over 4 jaar naar deze topevenementen kunnen gaan kijken in eigen land?

Bron: Nevobo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *