Saskia van Hintum tekent nog een jaar bij als trainer/coach bij de Ladies in Black in Aken (D)

Even nadat de stof was neergedaald van het drukke programma wat de Ladies in Black van November tot en met Januari hebben meegemaakt, maakte de club bekend dat de huidige coach/trainer Saskia van Hintum voor het vierde jaar heeft bijgetekend.

De Ladies in Black Aachen ging in seizoen 2016/17 in zee met Saskia en het team bevatte dat seizoen maar liefst zes speelsters van de Volleybaldames (Kirsten Knip, Tessa Polder, Nicole Oude Luttikhuis, Nika Daalderop, Jeanine Stoeten en Femke Stoltenborg). Het team trok vele Nederlanders de grens over naar de wedstrijden in de “Hexenkessel“. Ook in seizoen 2017/18 speelden er weer vijf Volleybaldames mee in het team (Nika en Femke vertrokken en Britt Bongaerts kwam ervoor in de plaats) en het team haalde in de Play-Offs de derde plaats.


Het huidige seizoen (2018/19) spelen er weer drie Volleybaldames in Aken: Kirsten Knip, Nicole Oude Luttikhuis en Marrit Jasper. De Ladies hebben naast de reguliere competitie ook meegedaan aan de CEV Challenge Cup en de DVV-beker. In deze twee laatste series eindigde Aken bij de Challenge Cup in de achtste fnale en bij de DVV-beker in de halve finale. Op dit moment staat het team van Saskia op de 5e plaats in de BundesLiga 1.

In de afgelopen drie seizoenen werd Saskia bijgestaan door Erik Reitsma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d