Nederland pakt met 3-1 op Bulgarije de tweede overwinning in de VNL

Oranje heeft gisteren de tweede overwinning in de VNL geboekt. In een redelijk gevuld Omnisport (3800 toeschouwers; dinsdag tegen Brazilië waren het er 5300) won Oranje met 3-1 van Bulgarije.

Jamie Morrison zette spelverdeler Sarah van Aalen voor het eerst in en Indy Baijens (dia), Juliët Lohuis (mid), Eline Timmerman (mid), Nicole Oude Luttikhuis (p/l), Marrit Jasper (p/l) en Myrthe Schoot (libero) completeerden het team.

Bulgarije, wat zich tegen Polen al redelijk goed had gepresenteerd, zorgde ervoor dat Oranje wat te voorzichtig begon aan de wedstrijd. Ook de nieuwe samenstelling van Oranje was daar debet aan. Bij de tweede technische time-out leidde Bulgarije met 11-16. De volleybaldameswisten het gat nog wel te verkleinen tot twee punten (18-20), maar daar bleef het dan ook wel bij. Bulgarije won 22-25.

De tweede set werden Sarah en Indy gewisseld voor Laura Dijkema en Annick Meijers en meteen nam Oranje het voortouw. Vooral Marrit Jasper was sterk in de aanval en aan het einde kwam ook Hester het veld in. Nederland trok de set naar zich toe met 25-22 na een foutservice van Bulgarije en bracht zo de stand op 1-1 in sets.

De derde set werd Bulgarije volledig overrompeld en bij 9-0 begon Bulgarije pas een beetje terug te krabbelen. Overdonderd door dit sterke begin, kon Bulgarije langzaam pubntjes terug pakken en ze kwamen zelfs tot 19-17, maar verder dan dat kwam het niet. De set werd door het thuisteam gewonnen na een fantastische ace van Annick Meijers (25-20).

De vierde set moest en zou de laatste set worden, want dat we wilden winnen, dat was duidelijk. Geen enkel moment liet Oranje enige zwakte zien, hoewel Nicole Oude Luttikhuis af en toe recht in het block sloeg en zich daarna herpakte in snoeiharde aanvallen, waarbij de bal wel aan de overkant op de grond kwam. De set werd beëindigd op een stand van 25-19 en Nederland kon trots zijn op het resultaat. 3-1 Was de eindstand en we schoven zelfs wat op op de voorlopige de VNL-ranglijst.

Marrit Jasper met 22 punten en Nicole Oude Luttikhuis met toch maar liefst 19 punten waren de topscorers van Oranje.

Nederland – Bulgarije 3-1 (22-25, 25-22, 25-20, 25-19)

Vanmiddag is laatste wedstrijd deze week en wel tegen Polen

De wedstrijd tussen Nederland en Polen begint om 16.30 uur en de deuren gaan om 15:00 al open!