België pakt met 3-2 de overwinning op Nederland in Stuttgart

De volleybaldames hebben met 3-2 verloren van België. Hoewel Oranje meteen al vanaf het begin het voortouw leek te nemen en redelijk sterk van start ging en zelfs 0-2 in sets voorsprong nam op onze zuiderburen, krabbelde België sterk terug en won uiteindelijk inde vijfde set zelfs de wedstrijd.

Jamie Morrison startte voor een basisopstelling, zoals veel mensen die in Apeldoorn hadden willen zien: Laura Dijkema (sv), Lonneke Sloetjes (dia), Maret Balkestein-Grothues (p/l), Nika Daalderop (p/l), Juliët Lohuis (mid), Yvon Beliën (mid) en Myrthe Schoot (libero).

Nederland begon goed aan de eerste set. Lonneke Sloetjes en Nika Daalderop waren lekker punten aan het sprokkelen en Oranje lag bij de tweede technische time-out nog met 11-16 ruimschoots aan de leiding. België kwam nog wel terug tot 20-22, maar veel dichterbij kwamen de zuiderburen echter nauwelijks. Oranje pakte de eerste set met 22-25.

In de tweede set wisselde Morrison Yvon Beliën voor Nicole Koolhaas. Dankzij toppers als Britt Herbots en Kaja Grobelna liep België uit naar 13-8. De volleybaldames wisten echter de achterstand goed weg te werken, mede dankzij een sterk spelende Nicole Koolhaas, die maar liefst 100% van de haar gegunde setups wist te verzilveren in een punt. Uiteindelijk pakte Nederland netjes de winst met 23-25.

In de derde set werd Celeste Plak op de plaats van Nika Daalderop ingezet en maakte Nederland zich op voor de 0-3 overwinning. België gooide echter roet in het eten en vocht zich stukje bij beetje vooruit, net steeds een extra voor op Nederland. Oranje werd hierdoor verrast en kon de aansluiting zelfs niet eens meer vinden en verloor de set met maar liefst 25-17.

De vierde set was van hetzelfde laken een pak en wederom drukte België flink door en mede dankzij puntenkanon Kaja Grobelna, won België de vierde set met 25-19.

Bondscoach Jamie Morrison gaf iedereen een kans zich te bewijzen en Marrit Jasper en Celeste Plak stonden weer binnen de lijnen. Ook Eline Timmerman trad aan om het Belgische geweld het hoofd te bieden. Maar zelfs wissels konden niet voorkomen dat Nederland redelijk roemloos ook de vijfde set verloor. Bij een stand van 15-10 pakte België de overwinning met 3-2.

Van België was Kaja Grobelna de topscorer met maar liefst 32 punten. Aan Nederlandse zijde deed Nicole Koolhaas van zich spreken, omdat zij 13 van de 14 set-ups wist te verzilveren tot een punt, wat een scoringspercentage betekende van 93%!!

België – Nederland 3-2 (22-25, 23-25, 25-17, 25-19, 15-10)

Morgen speelt Nederland tegen de Dominicaanse Republiek en weer is het live op Ziggo Sport te volgen vanaf 17:15.