Robin de Kruijf heeft abonnement op Imoco Volley Conegliano

Vandaag werd bekend dat Robin de Kruijf wederom een jaar heeft bijgetekend bij Imoco Volley Conegliano, de winnaars van de Champions League 2021. Robin tekent hierbij voor het zesde (!!) achtereenvolgende jaar bij dezelfde superclub. De 1m93 lange middenaanvalster geniet momenteel van een zomerstop, na een enorm lang en veeleisend seizoen.

Sinds 2016 is ze een van de fundamenten van het team, wat geleid wordt door coach Santarelli. “The Queen”, zoals ze in Italië wordt genoemd is een populaire verschijning, omdat ze vaak rare fratsen uithaalt en een beetje als de clown van het team wordt gezien en niet alleen bij Imoco, maar ook bij Oranje, getuige onderstaande fimpjes:

Robin speelde ruim 330 wedstrijden voor Oranje, won met Imoco 3 Scudetti, 1 Champions League, 1 Club World Cup (en werd verkozen tot de beste middenaanvalster van het toernooi), 3 Italiaanse Cups en 4 Italiaanse Super Cups.

De buitenlandse clubs waar ze eerder in speelde

  • Dresdner SC (D) 2011-12
  • Dresdner SC (D) 2012-13
  • Rebecchi Nordmeccanica Piacenza (ITA) 2013-14
  • VakifBank Istanbul (TUR) 2014-15
  • VakifBank Istanbul (TUR) 2015-16
  • Imoco Volley Conegliano (ITA) 2016-17
  • Imoco Volley Conegliano (ITA) 2017-18
  • Imoco Volley Conegliano (ITA) 2018-19
  • Imoco Volley Conegliano (ITA) 2019-20
  • Imoco Volley Conegliano (ITA) 2020-21
  • Imoco Volley Conegliano (ITA) 2021-22

Interview met de club

Heb je er ooit aan gedacht om zoveel jaren bij dezelfde club te blijven? “Nooit. Ik was hoogstens een paar jaar eerder in hetzelfde team gebleven, maar ik ben zo gelukkig bij Imoco…”

En nu? Zal het moeilijk zijn om in deze groep de motivatie te vinden om op deze weg door te gaan? “Dit is een bijzondere groep, een groep die nooit tevreden is en dat hebben we laten zien. We willen dit mooie verhaal nog langer maken en samen nog veel pagina’s schrijven, tevreden zijn we zeker niet!”

Wat zijn je herinneringen aan de afgelopen vijf jaar? “Prachtig, het zijn herinneringen die voor altijd zullen blijven, te beginnen met de teamleden die vrienden werden en de vele fantastische mensen met wie ik het geluk had om mee te werken. De beste momenten waren spelen voor de volle “Palaverde“, met die uitzonderlijke sfeer allemaal in geel en blauw gekleurd, en natuurlijk elke beker gewonnen, zelfs als de overwinningen in het Wereldkampioenschap voor clubs en dit jaar in de Champions League waar we naar op zoek waren al een tijdje zijn de momenten voor mij altijd wat specialer geweest.”

Kortom, een club die je onmogelijk kunt verlaten… “Ja, bij de Imoco voel je je thuis. En elk jaar slaagt de club erin een groep te creëren met geweldige (en soms een beetje gekke …) persoonlijkheden. Nu zijn we tegelijkertijd kampioen van Italië, Europa en de wereld, het is fantastisch en echt de moeite waard voor al het harde werk dat het ons door de jaren heen heeft gekost.”

Is het volgens jou een groep die nog voor verbetering vatbaar is? “Ik denk graag dat er altijd ruimte is voor verbetering. We gaan een nieuw seizoen tegemoet, de teams zijn veranderd, we beginnen allemaal vanaf nul. Ik denk dat we dit seizoen nog meer concurrentie zullen hebben, omdat er zo velen zijn opgestaan om ons te verslaan, dus we zullen weer hard werken om nog meer te groeien.”

In de hoop dat de fans het volgende seizoen “The Queen” en haar metgezellen op Palaverde kunnen bewonderen! “Dit is superspannend! Spelen zonder publiek is niet hetzelfde geweest in deze lange maanden van gesloten deuren. En vooral in Palaverde werd het gemis veel gevoeld, ik droom ervan hem weer te zien met al die geel gekleurde stands. Het wordt iets magisch!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d