Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam speelsteden voor het WK van 2022

Rotterdam komt momenteel al helemaal in de sfeer van het komende WK in 2022. Op dit moment doet Jong Oranje namelijk goede zaken. De U20 dames staan namelijk morgen in de halve finale nadat ze gisteren de VS met 3-2 wisten uit te schakelen.

Michel Everaert: “Met het WK voor Jong Oranje komen we qua beleving en organisatie alvast in de stemming voor het WK dat in 2022 naar Nederland komt. Ook voor deze talentvolle lichting is het WK Meiden een geweldige opwarmer, waardoor de overstap naar het echte Oranje alleen maar kleiner wordt en een enkeling misschien al deel uitmaakt van het WK-team van 2022.”

Het Wereldkampioenschap Volleybal voor Vrouwen vindt komend jaar, van 23 september t/m 15 oktober 2022, plaats in zowel Nederland als Polen. In de  poulefase van het WK worden alle wedstrijden, die in Nederland worden gespeeld, in het GelreDome in Arnhem gespeeld. In de tweede fase, die van 3 t/m 9 oktober loopt, is het grote Rotterdam Ahoy de basis voor het  enorme volleybalspektakel. Als vervolgens de kwartfinales beginnen, gaan de teams  naar de GelreDome, maar ook doet Apeldoorn mee, met de bekende Omnisport, waar de laatste jaren bijvoorbeeld steeds de Volleyball Nations League plaatsvond.

In 2022 is het de allereerste keer dat een Wereldkampioenschap volleybal  voor nationale teams in Nederland plaatsvind. Aan het WK doen maar liefst 24 landen mee en worden er in totaal 103 wedstrijden gespeeld. Men verwacht bij elkaar ongeveer 200.000 toeschouwers.
Gouden medaille winnaar (Olympische Spelen 1996) en directeur van Rotterdam Topsport, Peter Blangé, is verheugd het nationale vrouwenteam tijdens het WK in zijn stad te mogen ontvangen. “Het Nederlandse volleybal heeft een speciale band met Rotterdam. In het recente verleden hebben we fantastische evenementen mogen hosten zoals het OKT en het EK waar we met  een uitzinnig volleybalpubliek mooie wedstrijden hebben gezien. Momenteel spelen de toekomstige sterren hier in Topsportcentrum Rotterdam bij het WK Vrouwen onder 20. We zijn blij dat we met het WK Vrouwen 2022 in Rotterdam Ahoy hier een vervolg aan kunnen geven.”

Volgens Michel Everaert is een WK zonder Rotterdam ondenkbaar: “Rotterdam Ahoy heeft al zoveel volleybalhoogtepunten opgeleverd dat het onlosmakelijk verbonden is met onze geschiedenis en onze volleybaltoekomst. We zijn dan ook heel blij met Rotterdam als speelstad. Daarnaast zal het WK een geweldige boost geven aan het Superclubprogramma, waarmee we samen met onder meer Rotterdam volleybalclubs versterken zodat zij nog meer waarde bieden voor hun omgeving. Ook willen we met het toernooi een grote impuls geven aan thema’s op het gebied van gezonde voeding en bewegen.”

bron: volleybal.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d