Manon Flier stopt met beachvolleybal

Afgelopen dinsdag bereikte ons het bericht dat team MaMa, Marleen van Iersel en Manon Flier, niet verder gaat als beachvolleybalteam. De beloofde evaluatie na het eerste seizoen heeft dit uitgewezen. Manon stopt ermee als beachvolleybalster en Marleen gaat op zoek naar een nieuwe teamgenoot.

Vorig jaar presenteerde de tweevoudig Europees kampioen en tweevoudig Olympiër Marleen van Iersel haar nieuwe partner: Manon Flier. Manon had maar liefst 430 interlands op haar naam staan en wilde het een jaartje in het zand proberen nadat we in 2015 na het EK stopte met zaalvolleybal vanwege de geboorte van haar eerste kindje.

Beachvolleybal bondscoach Richard de Kogel vertelt: “We hebben aan het begin met elkaar afgesproken dat we er een seizoen vol voor zouden gaan, om vervolgens te evalueren of we zouden doorgaan”.

Manon zegt: “De keuze om te stoppen met beachvolleybal is een heel moeilijke geweest. Ik heb genoten van de sport en ik denk ook dat er duidelijk sprake was van sportieve progressie. Dat ik stop heeft te maken met meerdere factoren. Ik heb dit seizoen vaak last gehad van mijn rug, wat ook andere fysieke klachten tot gevolg had. Daarnaast is het zwaar gebleken om het gezinsleven te combineren met het vele reizen als beachvolleybalster. Door een combinatie van deze factoren ben ik tot het besluit gekomen om te stoppen.”

Marleen van Iersel, die wel doorgaat door als beachvolleybalster, reageert: “Ik vind het heel jammer dat Manon deze beslissing heeft genomen. Wat mij betreft was er nog veel meer te halen uit onze samenwerking. Mijn partner en ik verwachten eind augustus ons eerste kindje, en daar focus ik mij nu op. Het is mogelijk dat ik deelneem aan het DELA NK Beachvolleybal, maar dat is nog niet bekend. Daarna zal ik in overleg met de bondscoaches Richard de Kogel en Angie Akers op zoek gaan naar een nieuwe teamgenoot.”

Bron: volleybal.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *