Kirsten Knip tekent contract voor onbepaalde tijd bij de Ladies in Black

Nog voor het einde van het seizoen hebben de Ladies in Black al hun eerste succes geboekt: Libero Kirsten Knip heeft voor onbepaalde tijd bijgetekend bij de club uit Aken!
Momenteel kijken de dames nog uit naar de eerste halve finale play-off wedstrijd tegen Stuttgart, maar omdat libero Kirstin Knip haar contract met de Bundesliga club al heeft verlengd, is dit hoe dan ook al een enorme opsteker voor de sportclub!

Kirsten zegt in haar interview, wat na te lezen is op de Aachener Zeitung: “Ik ben er trots op deel uit te maken van het succes hier in Aken en daarom heb ik besloten om maar definitief te blijven “. Hiermee is Kirsten de eerste speelster die bijtekent voor het komende seizoen.

In seizoen 2016/17 kwam Kirsten over naar Aken van de rivalen Rote Raben Vilsbiburg en al snel groeide ze uit tot een absolute oppeppende leidster. “Aken is mijn tweede thuis geworden. Ik koos voor deze stap, omdat we komend seizoen meteen al een serieuze tegenstander zijn, zegt de 25-jarige. Ook krijgt Kirsten de mogelijkheid om, na beëindiging van haar actieve volleybalcarrière in het management van de Ladies in Black toe te treden. Knip wordt door deze zet een belangrijk boegbeeld voor de club uit Aken.

“Aachen is nu een van de top teams voor het Duitse volleyballen geworden en zal in de komende tijd dus een interessante optie worden voor speelsters om te gaan spelen”, zegt de 25-jarige, wiens contractverlenging een stimulans kan zijn voor andere spelers.

Sebastian Gutgesell, de sportdirecteur van de Ladies in Black, was duidelijk blij met de succesvolle verlenging: “We zijn het vrij snel eens geworden, omdat beide partijen gelijke ideeën hadden. Het is geweldig dat we nu voor lange tijd een centrale positie in het team hebben met Kirsten Knip”.

 

Bron: Aachener Zeitung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *