Saskia van Hintum nieuwe assistent-bondscoach van Duitsland

De Duitse competitie is nog maar net afgelopen, of de Ladies in Black uit Aken (3e geworden in de competitie) komen weer in het nieuws: de coach van Aken, Saskia van Hintum, is namelijk de nieuwe assistent-bondscoach van het Duitse team. Er werd in het najaar al een paar keer “geoefend” bij de Duitsers door de voormalig international en assistent bondscoach van de Nederlandse volleybaldames, maar nu is het dan officieel: Saskia gaat assisteren bij de “Deutsche Nationalmannschaft” van bondscoach Felix Koslowskis.

In mei begint het meteen al officieel als de Duitsers aantreden in de Volleyball Nations League, waar de volleybaldames eveneens in uitkomen. Beide teams spelen zelfs tegen elkaar in de tweede week van juni als de vijfde spelweek in Stuttgart wordt gehouden. Het zal weer een beetje vreemd aanvoelen als je dan als oranjespeelster het afgelopen seizoen bij Saskia in Aken hebt gespeeld en dan opeens tegen haar team moet spelen, maar zo gaat het in de competitie ook. Zo speel je van oktober tot april tegen elkaar om een maand later weer in hetzelfde team te spelen. De dames zijn professioneel genoeg om dat naast zich neer te leggen en zich te focussen op volgende taak en Saskia gaat de oosterburen daar dus bij helpen.

In September zagen we Sas al bij de Duitsers rondlopen, toen we de oefenwedstrijd van de volleybaldames tegen Duitsland in Zwolle bijwoonden en ze leek het er erg naar haar zin te hebben en dat blijkt nu dus ook!

Saskia van Hintum, zelf 275 keer uitgekomen voor oranje zegt hierover: “Ik verheug me zeer op dit nieuwe internationale avontuur om met een team te bouwen naar 2020, want die potentie is er zeker!“

Belangrijk worden natuurlijk de wereldkampioenschappen in Japan en wederom komt Duitsland daar Nederland tegen en wel meteen de allereerste wedstrijd al!

De Akense ploeg is ook zeer verheugd met dit nieuws. Sportdirecteur Sebastian Gutgesell zegt hierover dat nu wel blijkt dat ze met hun coach voor de Ladies in Black een succesvolle coach in dienst hebben. Naast Saskia’s taken voor de “Nationalmannschaft” moet er ook in Aken nog het nodige gebeuren, want Aken is al volop bezig met het samenstellen van het team voor het komende seizoen. Kirsten “Knippi” Knip en Nicole Oude Luttikhuis zijn al aan boord en aan de rest van het team wordt de komende weken / maanden zeker nog gewerkt!

We wensen Saskia veel succes met het Duitse team.

One Reply to “Saskia van Hintum nieuwe assistent-bondscoach van Duitsland”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d