Myrthe Schoot weg bij Dresden

Na zes jaar bij DSC te hebben gespeeld wordt bekend dat Myrthe Schoot de club gaat verlaten. Op de website van Dresden staat dat men het contract wel had willen verlengen, maar dat Myrthe toch voor een nieuwe uitdaging kiest.

De inmiddels 29-jarige Myrthe had behoorlijk wat succes met deze club, want ze is er drie maal landskampioen mee geworden en ook won ze tweemaal de Duitse beker. Dit laatste seizoen had Dresden de beste papieren in het bekertoernooi, maar misten ze de finale nadat ze in de play-offs werden uitgeschakeld door Schwerin. Op de website van DSC spreekt Schoot wel lovende woorden over haar zes mooie jaren bij de Duitse club: “Ik heb genoten van elke minuut hier in Dresden en de club zit in mijn hart. Maar het is nu belangrijk om nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe impulsen te hebben.”

Trainer/coach Waibl snapt de gemaakte keuze van Myrthe wel: “Myrthe was onze kapitein en één van de gezichten van Dresdner. Ze heeft een grote rol gespeeld in het feit dat Dresdner SC de afgelopen seizoenen is uitgegroeid tot de meest succesvolle Duitse club. Na al die succesvolle jaren begrijp ik heel goed dat ze op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging en ik wens haar het beste toe.”

Bron: dresdnersportclub.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *