Dominicaanse Republiek geen partij voor Oranje

Dinsdag 5 juni vond de eerste thuiswedstrijd in Rotterdam plaats van onze volleybaldames. De tegenstanders waren de dames van de Dominicaanse Republiek.

Morrison startte met Femke Stoltenborg (sv), Lonneke Sloetjes (dia), Maret Balkestein-Grothues (p/l), Celeste Plak (p/l), Yvon Beliën (mid), Juliët Lohuis (mid) en Myrthe Schoot (libero).

De volleybaldames zouden theoretisch vrij eenvoudig van de Dominicaanse Republiek moeten kunnen winnen, maar bij de tweede technische time-out hadden ze zelfs nog een kleine achterstand: 15-16. Maar daarna was oranje ontketend en via een block van Celeste en Juliët werd het 18-16, via Maret 22-19 en tenslotte maakte Yvon korte metten met de Dominicaanse Republiek en sloeg de set met 25-22 uit.

De tweede set was van hetzelfde laken een pak en wederom stonden de volleybaldames bij de tweede time-out met 15-16 achter en weer kwam oranje toen pas goed op gang. Via 24-20 kregen de Caribische dames nog een puntje, maar Maret maakte er toen 25-21 van: 2-0.

De derde set was zelfs een beetje saai te noemen. De Caribische dames kwamen er niet meer echt aan ter pas, hoewel ze wel af en toe wat puntjes scoorden, maar de voorsprong van Nederland kwam geen enkel moment in gevaar: 25-18.

Lonneke Slöetjes was de topscorer met een mooie 18 punten.

Nederland speelt morgenavond tegen Italië, dat vanmiddag verrassend met 3-2 van Servië won. Deze wedstrijd begint om 19:30 uur en is live te volgen op Ziggo Sport of via een van de beschikbare livestreams.

Nederland – Dominicaanse Republiek: 3-0 (25-22, 25-21, 25-18)

Bron: volleybal.nl