Tweede oefenwedstrijd tegen Duitsland vol overtuiging gewonnen door Oranje

De volleybaldames hebben zaterdag de tweede vriendschappelijke interland tegen Duitsland overtuigend gewonnen. Het niet uitverkochte Bremen zag een minder spannende wedstrijd vergeleken met afgelopen donderdag. Setstanden: 9-25, 21-25 en 14-25. Overigens zagen alleen aanwezige toeschouwers de wedstrijd, want er was geen live stream te vinden. Geïnteresseerden moesten het doen met sporadische updates in een Facebook-bericht van het Duitse team.

Morrison zette de volgende speelsters in het veld: Britt Bongaerts (sv), Lonneke Slöetjes (dia), Celeste Plak (dia), Marrit Jasper (p/l), Beliën (mid), Koolhaas (mid) en Myrthe Schoot (libero). De vlinders uit Duitsland (“Schmetterlinge”) werden flink onder druk gezet en in tegenstelling tot de eerste wedstrijd maakte Oranje deze keer weinig fouten en Duitsland juist veel.  De set werd vol overtuiging gewonnen met 9-25.

Onze oosterburen begonnen de tweede set beter en lange tijd konden ze Nederland heel goed bijhouden. Bij de tweede technische timeout stond het zelfs 13-16, maar Duitsland kon die achterstand van drie puntjes niet goedmaken. Nederland maakte beduidend meer fouten dan de eerste set, maar toch profiteerde Duitsland niet. Via 17-21 werd het 21-25 en Oranje won zo ook de tweede set.

In Münster kreeg de uitverkochte hal waar voor zijn geld met een spannende vijfsetter, maar daar was in Bremen geen moment sprake van. Nederland maakte snel korte metten met de thuisploeg en via 5-8 werd het 10-16 en zelfs 10-21 en de winst was al snel binnen met 14-25..

Celeste Plak was topscoorder met 12 punten (waarvan 5 killblocks), Slöetjes kwam tot 11 punten. Jamie liet alle speelsters deze wedstrijd speelminuten maken, wat natuurlijk in een oefenwedstrijd een prima zet is.

Eind september begint in Japan het WK. Nederland zal dan in groep A tegen Japan, Argentinië, Duitsland, Kameroen en Mexico uitkomen. Bij de vorige Wereldkampioenschappen in 2014 in Italië kwam Oranje niet verder dan de dertiende plek, maar daarna brak Nederland door en scoorde twee keer de tweede plaats op de EK’s van 2015 en 2017.