EK-loting bekend: Nederland speelt in Hongarije

De pouleindeling van de poulefase in het aankomende EK is bekend: De volleybaldames spelen in de poule C tegen Hongarije, Kroatië, Azerbeidzjan, Roemenië en Estland. In het Turkse Istanbul trok het CEV zojuist alle landen en plaatste deze in de poules. Dat Nederland niet bij Rusland, Italië en Servië zou komen, was al bekend, omdat deze landen uit dezelfde kom getrokken zouden worden. Het EK Vrouwen vindt van 23 augustus t/m 8 september plaats in Turkije (Ankara), Polen (Lodz), Hongarije (Boedapest) en Slowakije (Bratislava). Oranje speelt haar poulewedstrijden in het Hongaarse Boedapest.

Op het vorige EK, in Azerbeidzjan in 2017, won Nederland met 3-2 in de halve finale van Azerbeidzjan. In augustus treffen Nederland en Azerbeidzjan elkaar dus weer.

Voor de eerste keer vindt het EK in vier landen plaats en voor de eerste keer doen 24 landen mee.

De 24 deelnemende landen zijn verdeeld over 4 poules van 6 landen. De beste 4 uit iedere poule plaatsen zich voor de 1/8 finales. In elk van de vier organiserende landen wordt gespeeld t/m de achtste finales. Vervolgens vinden de 1/4 plaats in Polen en Turkije. De halve finales en de wedstrijd om het brons en de finale is dan uiteindelijk in Turkije.

De officiële hashtags zijn: #EuroVolleyW en #WeAreEuroVolley, maar vergeet ook niet om #LetsGoOrange, #RondjesRennenMetLaura en #Volleybal / #Volleyball te vermelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d