Volleybaldame Judith Pietersen stopt met professioneel volleybal

Judith Pietersen speelde afgelopen zaterdag met Banca Valsabbina Millenium Brescia haar laatste duel als professioneel volleybalster. De uit de Achterhoeks afkomstige speelde in haar carrière in de Nederlandse, Duitse, Poolse, Turkse en Italiaanse competitie. Judith Pietersen speelde maar liefst 205 keer in Oranje en kwam voor het laatst daarin uit tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in Brazilië in 2016.

Judith’s omvangrijke carrière startte bij Boemerang in Eibergen. Via Volleybalschool Sourcy en Havoc kwam ze terecht in de eredivisie bij Longa’59 in Lichtenvoorde. Toen ze 18 was raakte Judith nog ernstig geblesseerd aan haar knie. Na de revalidatie begon ze bij Martinus (TVC) Amstelveen, waar het merendeel van Oranje toen ook speelde. Ze switchte van midden naar diagonaal en won bij die club twee keer de landstitel en twee keer de nationale beker.

Vervolgens begon Judith haar volleybalavontuur in het buitenland en wel bij Dresdner SC. Vervolgens ging ze naar Polen, Turkije en Italië. In Italië werd ze, als passer/loper, kampioen met Novara, samen met Laura Dijkema en Celeste Plak. Tenslotte speelde ze haar laatste seizoen bij de pas gepromoveerde Brescia, alwaar ze dus afgelopen weekend haar allerlaatste wedstrijd op hoog niveau speelde.

Judith debuteerde in 2011 in Oranje en speelde maar liefst 205 interlands. Ze won zilver op het EK in 2015 en brons in de World Grand Prix van 2016. Tijdens de Olympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro eindigde Oranje als vierde, de beste prestatie ooit voor de Nederlandse vrouwen.

Na de Spelen stelde Pietersen zich niet meer beschikbaar voor het nationaal team, omdat ze haar master in psychologie wilde afronden. In 2017 studeerde ze daarin af.

club-o-grafie:

 • 2018 – 2019 – Banca Valsabbina Milennium Brescia (Italië)
 • 2018 – Liu Jo Nordmeccanica Modena (Italië)
 • 2016 – 2017 – Agil Volley Novara (Italië)
 • 2015 – 2016 – Pallavollo Scandicci (Italië)
 • 2014 – 2015 – Trabzon İdmanocağı (Turkije)
 • 2013 – 2014 – Atom Trefl Sopot (Polen)
 • 2011 – 2013 – Dresdner SC (Duitsland)
 • 2008 – 2011 – Martinus Amstelveen
 • 2005 – 2008 – Longa ’59 Lichtenvoorde
 • < 2005 – Havoc, Volleybalschool Sourcy, Boemerang

Belangrijkste prestaties / prijzen:

 • 2017: Landskampioen Italiaanse A1 met Novara
 • 2016: Vierde plek Olympische Spelen, Rio de Janeiro
 • 2016: Bronzen medaille World Grand Prix, Bangkok
 • 2015: Zilveren medaille Europees Kampioenschap, Rotterdam
 • 2010: Landskampioen en Bekerwinnaar Nederlandse Eredivisie met Martinus
 • 2009: Landskampioen en Bekerwinnaar Nederlandse Eredivisie met Martinus
 • 2007: Bronzen medaille Top Teams Cup, Moskou met Longa’59

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *