Nederland te sterk voor de Dominicaanse Republiek: over in 3 sets

Nederland zit steeds beter in haar vel. Werd gisteren nog met 3-2 van België verloren, vanmiddag moest de Dominicaanse Republiek het ontgelden en werd met een overtuigende 3-setter van het veld geveegd en dat terwijl de Dominicaanse Republiek toch al vijf overwinningen op haar naam had staan, tegen 2 voor Nederland. De setstanden liegen er niet om: 18-25, 21-25 en 19-25. Er werd gespeeld zonder Yvon Beliën (aan de kant) en Robin de Kruijf (thuis). Naar verwachting zal Robin komende week ook weer instromen.

Er valt nog wel het nodige te sleutelen aan het spel, maar dat is precies waar Jamie Morrison deze Volleyball Nations League dan ook voor gebruikt: finetunen van technieken en vooral de basis van Oranje zo breed mogelijk maken. Met name Lonneke Slöetjes kwam nog vaak niet lekker uit de verf, maar daar heeft Oranje dan ook de komende 6 weken nog de tijd voor om aan te werken.

De eerste set begon voortvarend en al snel stond het 7-11 voor Nederland. Na de bekende dubbele wissel op 15-18 (Celeste Plak kwam voor Lonneke Slöetjes en Britt Bongaerts voor Laura Dijkema) werd de Dominicaanse Republiek flink onder druk gehouden. Nederland had steeds drie aanvalsters aan het net en met het scoren van Celeste en Lonneke ging het vandaag ook al stukken beter: 18-25 winst.

In de tweede set was het wederom de dubbele wissel die met succes werd toegepast en met 21-25 leek het nog even spannend te zijn geweest, maar Nederland liet er geen twijfel over bestaan dat het beter was.

In de 3e set was Oranje gewoon oppermachtig. Op 10-19 was een grote voorsprong gecreëerd en Oranje kon het niet meer weggeven. Overtuigend ging de set met 19-25 naar Nederland.

Anne Buijs was met 15 punten topscorer, gevolgd door Juliët Lohuis met 11 punten.

Morgen speelt Oranje tegen Duitsland. De wedstrijd begint om 20:30 en is live op Ziggo Sport te zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d