Robin de Kruijf tekent voor nog een jaar bij Imoco

Robin de Kruijf speelt komend seizoen weer bij Imoco Volley Conegliano. Ze gaat daarmee haar vierde seizoen in bij Imoco.

Robin “the queen” de Kruijf, zoals ze haar in Italië noemen, speelde eerder in Duitsland bij Dresdner SC (2011-2013), bij Piacenza in Italië (2013-2014) en voor het Turkse Vakifbank (2014-2016). In 2016 ging ze terug naar Italië om voor Imoco uit te komen.

Bij Conegliano deed Robin De Kruijf het goed de afgelopen jaren en met die club viel ze regelmatig in de prijzen. Zo won ze in 2016 de beker, werd de supercup twee keer gewonnen en won ze ook twee keer de ‘Scudetto’. Ook in de Champions League haalde Coneglinao de afgelopen seizoen goede resultaten. De afgelopen drie jaar eindigde de Italiaanse ploeg op het podium.

Toch kampte Robin ook vaak met blessures, waardoor ze twee keer het laatste deel van het seizoen moest missen. Vorig jaar kon ze niet aan de VNL mee doen en ook het WK ging aan haar neus voorbij. Gelukkig heeft ze bij Imoco wel het hele seizoen kunnen spelen. Tijdens de VNL van dit jaar kreeg ze van bondscoach Jamie Morrison rust, waardoor ze in geen enkele wedstrijd speelde. Wel is ze in de laatste week met het team mee op pad geweest naar Jekaterinenburg in Rusland.

Het seizoen 2019/20 komt Conegliano uit met een zeer sterk team en zij lijken dan ook het team wat op voorhand al voor de winst zal gaan. Zo komt Paola Egonu over van Novara. Verder trok het team ook Indre Sorokaiteen en de Amerikaanse Chiaka Ogbogu aan. Ogbogu konden we onlangs nog bewonderen in de VNL, waar ze voor het Amerikaanse nationale team uitkwam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d