Nederland wint ook laatste poulewedstrijd tegen Hongarije met 3-0

Zoals wel verwacht werd, behaalde Oranje ook gisteravond wederom een ongeslagen overwinning op Hongarije. Hiermee behaalt Nederland ongeslagen (!) de poulewinst en gaat Nederland door naar de achtste finales. Zondag speelt Oranje in Boedapest in de achtste finale nog tegen Griekenland, de nummer vier van poule A. Daarna verkast het circus naar Turkije.

De basis voor deze wedstrijd werd gevormd door: Britt Bongaerts (sv), Yvon Beliën (mid), Robin de Kruijf (mid), Lonneke Slöetjes (dia), Anne Buijs (p/l), Nika Daalderop (p/l) en Myrthe Schoot (libero).

De Papp László Sportaréna was voor een keer goed gevuld en de sfeer was op en top. Oranje startte soepel, hoewel Hongarije tot 6-6 nog goed kon bijblijven, maar Nederland liet haar klasse zien en vergrootte toen de afstand tot het gastland. Via 11-7 en 18-12 pakte Nederland de set met 25-17. Lonneke Slöetjes scoorde negen keer.

Set twee werd even duidelijk gemaakt dat Nederland een heel andere klasse was dan de Hongaarsen. Oranje kwam al snel op een 8-3 voorsprong en de afstand werd alleen maar groter. Ook de heringetreden clown Robin de Kruijf was weer goed op dreef en scoorde punt na punt. Morrison wisselde nog een paar keer en met Laura Dijkema en Celeste Plak werd de set eenvoudig met 25-13 gewonnen.

De derde set leek wat tegen te vallen en Hongarije kon heel erg goed bijblijven zelfs. Tot een gelijkstand van 15-15 leek het wel alsof Hongarije boven zichzelf uitsteeg. Maar die hilariteit was van korte duur toen Oranje m et een erg lange servicereeks van Anne Buijs van maar liefst 10 puntennaar een mooie 25-15 winst doorstoomde.

Lonneke Slöetjes was de topscorer met 18 punten.

Nederland – Hongarije 3-0 (25-17, 25-13, 25-15)