Hester Jasper maakt supertransfer naar Stuttgart

Hester Jasper, het jongste zusje van Marrit, is nog maar net een jaar international bij VFB Suhl, als ze deze zomer al een toptransfer maakt! Na haar eerste buitenlandse seizoen bij de club in Suhl (D) maakt ze al de overstap naar de Duitse topclub Allianz MTV Stuttgart, waar ze teamgenoot wordt van Juliët Lohuis.

De nog maar 18 jaar jonge Hester maakte vorig jaar de overstap naar een Duitse club en net als Marrit koos ze voor VFB Suhl als springplank. Hoewel VFB Suhl ongeveer het hele seizoen hekkensluiter was, speelde de passer-loper uit Sneek een goed eerste jaar. Hester stond regelmatig in de basis en kreeg maar liefst zes keer de zilveren MVP-medaille. Ook maakte Hester afgelopen zomer haar debuut bij de volleybaldames. De slechts 1,75 lange Hester heeft bewezen een explosieve sprongkracht te hebben.

Haar goede persoonlijke optreden is het afgebroken / afgelopen seizoen niet onopgemerkt gebleven. Hierdoor kon ze de mooie overstap maken naar de als tweede geplaatste MTV Stuttgart (op slechts 1 punt achterstand overigens), die vorig jaar nog landskampioen werd en daardoor ook in de Champions League speelde.

Het team van Stuttgart kenmerkt zich door de grote variëteit aan nationaliteiten. Het wordt gevormd door speelsters uit maar liefst negen verschillende landen. Komend seizoen heeft de Amerikaanse powerhitter en aanvoerster Krystal Rivers ook al verlengd, net als onze Juliët Lohuis trouwens.

One Reply to “Hester Jasper maakt supertransfer naar Stuttgart”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *