Volleyball Nations League 2020 geannuleerd

De FIVB heeft vandaag aangekondigd dat de Volleyball Nations League van 202 geen doorgang zal vinden. Ze zijn van mening dat vanwege de Corona pandemie dit jaar het niet verantwoord en uberhaupt mogelijk is om in de gaststeden veilige, toegankelijke en hoogwaardige competities te kunnen leveren.

De VNL zou eigenlijk op 19 mei starten voor de vrouwen en op 22 mei voor de mannen. In maart werd er door de FIVB al een uitstel van het evenement aangekondigd en men hoopte later dit jaar een nieuwe datum, maar het heeft niet zo mogen zijn.

Vanwege de continu veranderende aard van de pandemie en de complexiteit van de organisatie van de VNL, kwamen de VNL-raad, de FIVB-raad van bestuur en de organisatoren van het evenement gezamenlijk overeen om de editie van dit jaar geheel te annuleren. Voor 2021 werkt de FIVB nauw samen met alle partijen om de planning te coördineren, met behoud van zowel Italië als China als gastlanden voor de finales.

In Nederland zou een van de eerste ronden worden georganiseerd in Apeldoorn, van 19 t/m 21 mei.

FIVB-president Dr. Ary S. Graça verteld hierover: “Samen met onze partners hadden we alle verschillende opties voor het hosten van de VNL 2020 onderzocht. Een deel van wat de VNL zo speciaal maakt, is dat het een echt wereldwijd evenement is waar spelers en fans van over de hele wereld van genieten. Maar deze kracht vergroot ook het risico tijdens deze huidige wereldwijde pandemie. Het zou daarom onvoorzichtig, misschien zelfs onverantwoordelijk zijn om door te gaan met het evenement zolang we spelers en andere belanghebbenden niet de zekerheid kunnen bieden dat de VNL 2020 veilig is, voor iedereen toegankelijk is en tegelijkertijd van hoog niveau blijft.”

Ook de FIVB Volleyball Challenger Cups gaan dit jaar niet door.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d