Annick Meijers nog een jaar bij Chieri ‘76 (IT)

Annick Meijers zal ook komend seizoen uitkomen in de Serie A bij Chieri ’76. De lange passer-loper verlengt daarmee haar contract met een jaar en speelt komend jaar haar tweede seizoen op rij in het Italië.

Nederland – Brazilië tijdens de VNL op 28-5-2019

De nu 20-jarige Annick Meijers stapte vorig seizoen van het Talent Team Papendal over naar naar Italië. Annick kwam ook uit bij Jong Oranje en bewees een waar talent te zijn als passer-loper én diagonaal. Onder Jamie Morrison maakte ze afgelopen zomer haar debuut bij het grote Oranje en ze viel daarbij op met haar lengte en power. En dat bleef bij buitenlandse clubs niet onopgemerkt, waardoor ze de stap kon maken naar één van de sterkste competities uit Europa: Italië.

Hoewel de 1,88 lange Meijers in haar eerste jaar als international nog niet zeker was van een basisplaats, kwam ze toch regelmatig het veld in tijdens invalbeurten. Annick zegt op de website van de club: “Ik ben blij dat ik mijn eerste profseizoen voor Chieri ’76 heb mogen spelen. Alle mensen van de club hebben mij op mijn gemak gesteld en daar ben ik ze erg dankbaar voor.” Ze erkent dat ze nog flink kan groeien, maar het was een leerzaam jaar op zowel persoonlijk als technisch vlak.

Het team van Chieri ’76 lijkt op weg om grotendeels de huidige selectie te houden. Naast Annick Meijers heeft ook de Belgische Kaja Grobelna en Estse Kertu Laak hun contract bij de Italiaanse club verlengd. Chieri ’76 eindigde in de afgebroken competitie in de middenmoot op de zevende plaats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d