Indy Baijens verruilt Poolse kampioen Chemik Police voor Duitse SSC Schwerin

Indy Baijens zal na de zomer uitkomen voor de Noordduitse gigant SSC Scwerin. Afgelopen seizoen behaalde Indy zowel de Poolse beker als ook het landskampioenschap met haar club Chemik Police. De 20-jaar jonge en 1 meter 93 lange middenaanvalster komt daarmee een paar honderd kilometer dichterbij Nederland, wat wellicht ook Nederlandse fans zal aantrekken. Indy begon haar internationale carrière in 2019/20 in het Poolse Mulhouse, daarna in 2020/21 bij het Poolse Chemik Police en komend seizoen speelt ze bij het Duitse SSC Schwerin. Alle drie deze clubs zijn normaal gesproken goed voor een top 3 klassering, dus ook voor komend jaar belooft dat weer veel goeds.
Indy had gemengde gevoelens over het pandemie-seizoen: “Het was natuurlijk geen gemakkelijk seizoen vanwege de omstandigheden van de pandemie, maar het winnen van de twee titels was erg leuk en maakte veel goed.”

Momenteel traint Indy onder Avital Selinger op Papendal met de huidige selectie van de Volleybaldames in voorbereiding op de Volleyball Nations League, die over vijf dagen in het Italiaanse Rimini van start gaat. Vorige week werden er in België nog twee oefenpotjes tegen onze zuiderburen gespeeld en gisteren nam Oranje het in wederom een oefenwedstrijd tegen België op in Sliedrecht, wat met 3-1 werd gewonnen, maar wat vooral ook in het teken stond van het uitproberen van bepaalde opstellingen, zowel aan Nederlandse kant, maar ook aan Belgische kant. De VNL start op 25 mei in Rimini tegen België.

Foto’s: Chemik Police

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d