Volleybaldames winnen eerste vriendschappelijke interland tegen Italië

Vrijdag 26 mei, Apeldoorn

Het was de eerste wedstrijd van de dames onder leiding van Jamie Morrison. Een volgepakt Omnisport in Apeldoorn plus een meekijkende menigte via de Facebook-stream waren getuige van de eerste krachtmeeting van de volleybaldames. In twee dagen worden twee vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen het Italiaans nationaal volleybalteam.

Bondscoach Morrison zette Maret Balkestein in als diagonaal en Lonneke Sloetjes mocht deze keer aan de kant beginnen. Voor de rest zag het team er vertrouwd uit met Laura Dijkema, middenaanvalsters Yvon Beliën en Robin de Kruijf. De passer/lopers waren Celeste Plak en Anne Buijs. Oudgediende en verrassing van de selectie Debby Pilon-Stam zou als libero dienst doen.

Op eigen terrein met zo’n super publiek achter de dames, ging oranje als een speer en het ging eenvoudig: De set werd met 25-17 gewonnen. De tweede set hadden de dames duidelijk last van een ietwat mindere concentratie en de Italiaanse speelsters harkten deze set met 22-25 binnen.

Het was wel duidelijk dat de nummers 7 (NL) en 8 (IT) van de wereldranglijst aan elkaar waren gewaagd. Het Italiaanse team, wat grotendeels bestaat uit bekenden van enkele Nederlandse speelsters bestaat uit 2 andere speelsters van Igor Gorgonzola Novara: Sara en Christinia. Laura en Celeste spelen dus tegen hun teammaatjes. Judith Pietersen kampt met een fysieke blessure en wilt bovendien haar studie afmaken, dus die is als derde Nederlandse Novara-speelster niet van de partij.

Verder speelt van Imoco Conegliano onze Robin de Kruijf tegen vier van haar teamgenoten: Anna, Monica, Ofelia en Raphaela

En tenslotte speelt van Liu Jo Nordmeccanica Modena onze Yvon Beliën tegen Caterina.

En verder speelt in Oranje een vrij grote delegatie mee van de Ladies in Black, uit Aken, Duitsland, namelijk 3 speelsters, te weten Kirsten Knip, Femke Stoltenborg en Tessa Polder, hoewel we Tessa nog niet in actie hebben gezien.

Morrison hield redelijk vast aan de basisspeelsters en wisselde slechts kort Myrthe en Marrit in. De derde set ging een stuk beter en we wonnen met 25-21.

Italië kon nog langszij komen, maar dan moest de vierde set wel worden gewonnen en Nederland leek dat toe te staan toen Paola Egonu, Ofelia Malinov en Lucia Bosetti flink punten pakten. Uiteindelijk pakte Celeste Plak toch het laatste punt en met 25-23 werd de vierde set afgesloten.

Nederland wint met 3-1.

Morgen wordt om 16:00 de tweede wedstrijd gespeeld tegen Italië en wel in Topsporthal activum in Hoogeveen. Zou Italië zich revancheren?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *