Italië wint tweede oefeninterland tegen de Volleybaldames

Zaterdag 27 mei, Hoogeveen.

De tweede wedstrijd onder Jamie Morrison werd in “het Activum” in Hoogeveen gespeeld. Wederom was de uitgekozen zaal hartstikke uitverkocht. Het publiek was soms zelfs van wel heel ver afgereisd om de wedstrijd te zien (ik heb mensen met een Zuid Limburgs accent gehoord, maar ook de Duitse taal werd gebezigd in het publiek). Het Wilhelmus werd massaal meegezongen en de emotie was af te lezen van de speelsters. Het is ook geweldig als zo’n mensenmassa achter je staat!

Wat meteen al opviel was de warming up van de dames. In tegenstelling tot voorgaande jaren, werd deze nu onder leiding van een fitness instructeur gegeven en dat zag er wel heel goed uit, dat moet gezegd worden!

De eerste set begon veelbelovend en met een setstand van 25-17 leek Oranje sterk in haar schoenen te staan. In de tweede set waren de rollen echter uiteindelijk omgekeerd, net als de avond ervoor, maar daarom was er ook geen paniek. Bij een stand van 16-16 was immers nog alles mogelijk. Maar de Italiaanse servicedruk ging omhoog en Oranje kreeg het steeds moeilijker tegen de aanvallen van diagonaal Paola Egonu, die met een ontzettend grote kracht de precisieaanvallen uitvoerde. De Italianen wonnen met 18-25. Met een 1-1 stand en een uitzinnig publiek was deze wedstrijd zeker het kijken waard!


De derde set ging door waar de tweede afgelopen was en met de enorme servicedruk stond Italië op een voorsprong van 4-10. Paola Egonu had de smaak goed te pakken en de meeste ballen van de spelverdeelster gingen dan ook haar kant op. De set werd beslecht met een zeer overtuigende 13-25.
Het publiek wilde wel een vijfsetter, maar dan moest Oranje de vierde set eerst winnen. Aan de aanmoedigingen lag het niet, want het dak ging er vanaf. Nicole nam de plaats van Robin in en Femke die van Laura, dus met verse energie in het veld moest het tij gekeerd worden. Oranje komt op een kleine voorsprong met 8-5, maar Italië raast gewoon door tot 10-15. Marrit Jasper wordt uiteindelijk nog ingezet, maar Italië laat zich niet van de wijs brengen en pakt de vierde set met 20-25.

Italië won de tweede wedstrijd dus met 1-3. Celeste geeft later in een interview nog aan dat ze ook daar weer van leren en dat ze met veel zin zullen afreizen naar Baku.

Deze week zijn tussen 30 mei en 3 juni de Kwalificatiewedstrijden voor de Wereldkampioenschappen in 2018. Met een poule die Nederland wel aan kan, moet dat WK-ticket deze week zeker te halen zijn.

Na afloop volgde het bekende rondje van de dames voor de handtekeningenjagers en selfie-enthousiastelingen en we spotten zelfs fans van het Ladies in Black drietal (Kirsten, Femke en Tessa). Tessa was helaas iets eerder weg, maar Kirsten en Femke wilden wel op de foto.

 

Bronnen:

http://www.volleybal.nl/nieuws/italië-in-hoogeveen-wel-te-sterk-voor-volleybaldames

http://www.volleybalkrant.nl/nieuwsbericht/13785/14-oranje-vrouwen-op-weg-naar-baku

http://www.volleybalkrant.nl/nieuwsbericht/13780/celeste-plak-na-verlies-nog-strijdvaardiger-naar-wkk

2 Replies to “Italië wint tweede oefeninterland tegen de Volleybaldames”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *