Tegenstanders bekend van Oranje op het derde WKK

Nederland krijgt op het WKK3 in Augustus wederom een kans om zich te plaatsen voor het WK in Japan in 2018. Op het derde en laatste kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap is Nederland (wederom) het hoogst geplaatste team. Van de vijf tegenstanders die Oranje daar treft zijn de Belgische vrouwen de naaste belagers. De winnaar en de nummer twee van dat toernooi plaatsen zich voor het WK.

Na een moeilijke vrijdag in Baku tegen de Oekraïne en het onverwachte maar keiharde verlies van zaterdag tegen Azerbeidzjan moet Oranje zich op het laatste kwalificatietoernooi goed presenteren. Oranje kan zeker beter dan wat ze de laatste paar weken hebben laten zien. Het leek allemaal nog een beetje stroef te gaan. Vanaf morgen speelt een selectie van Oranje in Montreux en over dik 4 weken in Apeldoorn op het WGP. Daarna is er nog de hele zomer om te trainen, dus de kans om dat WK-ticket te halen is er wel degelijk!

Op het derde WKK-toernooi zal Nederland o.a. België treffen. De Yellow Tigers konden gisteravond thuis niet winnen van Italië, het werd in een spannende wedstrijd toch nog 3-0 voor de Italiaansen. Paola Egonu was met 23 punten gewoonweg niet af te stoppen, zoals we ook al zagen in de tweede oefeninterland in Hoogeveen.

De nummers twee die uit de kwalificatiepoules kwamen zijn de volgende teams (tussen haakjes de plaats op de Europese ranglijst):

Nederland (5)
België (7)
Bulgarije (10)
Tsjechië (11)
Slovenië (21)
Griekenland (23)

Femke speelt de bal heel mooi achterover
Celeste slaat dwars dor het Belgische block heen

Het derde WKK wordt van 22 tot en met 27 augustus gepeeld. Waar dit laatste toernooi gespeeld gaat worden is nog niet bekend. De eerste twee teams plaatsen zich voor Japan.

One Reply to “Tegenstanders bekend van Oranje op het derde WKK”

  1. Inmiddels is bekend waar de derde WKK wordt gehouden: Rotterdam! Met dit thuis-voordeel moet het voor Oranje toch mogelijk zijn om dat ticket in de wacht te slepen, niet? Gaan we ze aanmoedigen? JAZEKER!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *