Montreux dag 1: Nederland (2) – Argentinië (3)

De eerste wedstrijd in Montreux is voor Oranje niet helemaal geëindigd als gedacht. Een 0-2 achterstand werd wel heel goed weggewerkt naar 2-2, maar in de 5e set kwam het jonge Oranje toch tekort tegen Argentinië.

Nederland – Argentinië was in alle opzichten een afwisselende wedstrijd: er was wel vechtlust, maar hoogtepunten werden afgewisseld door diepe dalen, wat wel soms resulteerde in mooie lange rally’s. Opvallende speelsters waren Kirsten Knip en Celeste Plak, die erg hun best deden. Ook Nicole Koolhaas was goed op dreef. Blokkerend waren vooral Tessa en Britt duidelijk aanwezig.

Argentinië trok de eerste set al snel naar zich toe. Vrij snel stond Oranje op een 9-16 achterstand, maar ondanks een felle strijd om terug te komen, won Argentinië toch die eerste set.

De tweede set ging eigenlijk op dezelfde manier. Nederland kwam weer snel op achterstand en moest van coach Morrison ‘more intensity’ laten zien. De dames luisterden goed en naderden Argentinië tot op twee punten. Op hei einde werden helaas net iets teveel foutjes gemaakt en Oranje verloor ook deze set (25-27).

In de derde set werd Britt Bongaerts ingezet in plaats van Femke Stoltenborg. Het leek alsof er een nieuw Oranje was opgestaan en Argentinië werd volledig overrompeld. Nika Daalderop serveerde eenvoudig naar 17-9 en met 25-14 pakte Nederland de derde set. 1-2.

In de vierde set ontliepen de beide teams elkaar niet heel veel en werden over en weer veel fouten gemaakt. Gelukkig pakte Koolhaas het setpunt met een heel mooi killblock (25-23).

De laatste en beslissende set was alles of niets. Oranje had alles gegeven en was lekker opgewarmd, maar foutjes over en weer (net iets meer voor ons dan voor Argentinië) eisten hun tol en Nederland verliest de vijfde set met 9-15.

Morgen speelt Nederland om 18:45 tegen China. Voor een live stream kun je hier kijken: Laola1.tv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *