Marrit Jasper in seizoen 2017/18 naar DSC (Dresden, Duitsland)

De 21-jarige Marrit Jasper wisselt komend seizoen van VfB Suhl Lotto Thüringen naar de Dresdner SC. Ze heeft een jaarcontract getekend en zal met rugnummer 8 gaan spelen.

Op zoek naar een geschikte buitenaanvalster is het oog van de DSC en trainer Alexander Waibl op Marrit Jasper gevallen. “Marrit is een zeer constante, zuiver spelende en vooral ook slimme speelster, die in het veld meerdere taken op zich kan nemen, die voor het fundament van ons spel zo belangrijk zijn“, zegt Waibl.

Voor de fans van de DSC-Dames is de 1,79 m grote buitenaanvalster al een begrip, omdat ze eerder bij Bundesliga-concurrent VfB Suhl Lotto Thüringen speelde en zeven (!!) keer tot MVP is uitgeroepen.

“Om in Dresden te spelen is altijd een bijzondere ervaring, omdat de sfeer met al die fans zo geweldig is“, zegt Marrit Jasper, die haar tijd bij vijfvoudig Duits kampioen met enige spanning tegemoet ziet: “De club speelt op een zeer hoog niveau. Ik hoop veel van Alex Waibl en de andere speelsters te leren.“

Op dit moment is Marrit met Oranje onderweg voor de WGP.  Hierbij speelde ze een keer of vijf vrij kort mee, maar in Montreux behoorde ze tot de basisspeelsters! Wanneer ze met de trainingen bij DSC gaat meedoen, is nog onbekend. Veel zal afhangen van de al dan niet deelname bij het EK, eind september.

Bij DSC zal ze mede-oranjespeelster Myrthe Schoot als teamgenoot tegenkomen. Myrthe speelt al enkele jaren als libero bij de club, waar ook tot het einde van seizoen 2015/16 Laura Dijkema nog speelde als spelverdeelster.

Marrit Jasper
Geboren: 28 februari 1996
Grootte: 1,79 m
Positie: Buitenaanvalster
Speelde eerder bij: VC Sneek (tot 2016), VfB Suhl Lotto Thüringen (2016-2017)

Bron: Volleybalkrant.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *