Nika Daalderop naar Italië

Nadat Nika Daalderop haar buitenland-debut maakte bij de Ladies in Black in Aken, stoomde ze na slechts een jaar door naar Stuttgart om na wederom slechts een jaar nog verder door te stomen: Nika gaat Laura Dijkema versterken in Italië!

Bij Bison Florence spreken ze niets dan lovende woorden over dit Nederlandse talent. Zo is ze een van de meest begeerde jonge talenten in Europa. Ze komt nu “aan het hof” van Giovanni Caprara werken en dat is met haar jonge leeftijd (ze is nog geen twintig jaar jong) best een heel mooie vooruitgang in haar nog korte carriere. Afgelopen zomer won ze samen met de volleybaldames nog zilver op het EK en ze zal nu, meteen nadat de competitie ten einde is, aansluiting zoeken in Papendal, om daar weer met oranje te gaan trainen voor de Volleyball Nations League. En daRna is het weer trainen geblazen voor het WK in Japan, in Oktober.

Met haar 1m89 is Nika het prototype aanvalster wat gecombineerd met een goede servicepass een waardevolle aanwinst zal zijn voor het team. Ze krijgt shirtnummer 9 en zal zich bij Daly Santana voegen om daar deel uit te maken van de vier jonge en explosieve “spitsen”.

Nika’s carriere begon bij VV Amsterdam en ze kwam in 2014 al bij het talententeam van Papendal, waar ze twee seizoenen bleef. In 2015 wint ze de Ingrid Visser award als talent van het jaar en ze start met beachvolleyballen, waar ze met Joy Stubbe in 2015 en 2016 Europees kampioen werd, in 2016 Nederlands kampioen en tweede op het U19 WK van datzelfde jaar met Mexime van Driel.

Zelf zegt ze: “Ik ben heel erg opgewonden en enthousiast over komend seizoen. Spelen in Italië is een grote stap voorwaarts en ik kan niet wachten om in de Italiaanse A1 serie te gaan strijden op steeds hogere niveau’s. De Il Bisonte sprak me positief aan zowel als bedrijf, maar  ook de coach en het team. Dit maakte mijn beslissing heel eenvoudig en ben blij om met mijn nationale teamgenoot Laura Dijkema te mogen spelen. Ik vind het leuk om met haar te mogen spelen in Florence en ze zal me ook wel helpen om Italiaans te leren.”

Bron: azzurravolleysancasciano.it en WorldOfVolley

One Reply to “Nika Daalderop naar Italië”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *