Jeanine Stoeten zegt internationaal volleybal vaarwel

Na twee jaar in “het buitenland” te hebben gespeeld bij het (grotendeels Nederlandse) Ladies in Black Aachen keert Jeanine Stoeten terug naar Nederland. Ook het Nederlands team laat ze achter zich. Het komend seizoen komt ze uit voor de eredivisieclub Ecare Apollo 8 uit Borne.

Hoewel ze onlangs nog door Jamie Morisson op de longlist was gezet voor de volleybaldames, heeft ze toch besloten niet deel te nemen aan de trainingen op Papendal en een stapje terug te doen. “Er zijn meer gemotiveerde meiden dan ik en ik geef die graag voorrang”, zei ze in een interview aan tubantia.

Na de dood van haar moeder, vorig jaar, heeft Jeanine zich de tijd genomen om over haar hele topsportcarriere na te denken en ze heeft besloten dat ze met haar 26 jaar en twee in Twente behaalde masters ook aan haar maatschappelijke toekomst moet denken.

Toch kiest Jeanine voor Ecare Apollo 8 (Borne). Zelf zegt ze daarover dat ze dat doet, omdat ze de twee trainers goed kent en de trainingen altijd aan het eind van de middag of begin van de avond zijn.

Bron: tubantia.nl
Bron: Volleybalkrant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d