Oranje wint ook derde wedstrijd in Stuttgart van gastland Duitsland

Nederland had niets meer te verliezen vandaag en won relatief eenvoudig van Duitsland. Heel even werd het nog spannend in de derde set, maar met een 1-3 overwinning gingen de volle drie punten gewoon naar ons!

Morrison had een aantal basisspeelsters aan de kant gehouden en speelde vandaag met Balkestein-Grothues op papier als tweede libero en kreeg Slöetjes vandaag de rol van aanvoerder toegewezen. De speelsters die de wedstrijd beginnen zijn Femke Stoltenborg, Lonneke “Sloperij” Slöetjes, Celeste “Power” Plak, Nika Daalderop, Juliët Lohuis, Yvon “block” Beliën en Kirsten “Knippie” Knip.

De eerste set begon wat rommelig en Duitsland kon ook meteen al redelijk goed bij blijven. Het was wel duidelijk dat de vermoeidheid aanwezig was bij de volleybaldames, maar ook bij onze oosterburen. Toch werd er wel gevochten, maar waren er ook veel slordigheden, waardoor Duitsland tot 20-24 bij kon blijven. En hoewel Nika veelvuldig voor de servicepass werd opgezocht, maakte ze ook het winnende punt in die eerste set: 21-25.

De tweede set begint Oranje goed en neemt meteen al een voorsprong van 4 punten naar 2-6. Juliët is ook lekker op dreef en breidt deze uit naar 7-12. Via 15-20 en 15-24 wordt het nog 16-24, maar dan maakt Juliët het loeihard af naar 16-25.

De derde set had gewoon de kill moeten worden, maar na een ferme toespraak van bondscoach Koslowski is de Duitse blokkering en service een stuk beter geworden. Nederland kan zich maar met moeite weren en Duitsland loopt uit naar 16-10. Toch toont Nederland karakter en komt sterk terug naar 23-23, maar op de tweede setpoint van Duitsland en een foutje van Celeste wint Duitsland de derde set met 26-24.

In de vierde set komt Jasper erin voor Plak en wilt Oranje laten zien wie de betere ploeg is. Daalderop en Lohuis laten zien wat ze kunnen. Duitsland ligt licht achter, maar Nederland kan steeds een paar puntjes voor blijven. Het zijn vooral Juliët Lohuis en Nika Daalderop die de punten pakken en met hulp van Femke Stoltenborg maakt Nederland er een einde aan met 19-25 en 1-3 in sets.

Duitsland – Nederland: 1-3 (21-25, 16-25, 26-24, 19-25).

De topscoorder is Nika Daalderop met 20 punten, Juliët Lohuis op 17 punten en Lonneke Slöetjes met 16 punten. Over een kleine 2 weken begint in Nanjing de final-6. Op woensdag 27 juni om 09:00 is de eerste wedstrijd en de finale zal op zondag 1 juli om 13:00 plaatsvinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d