Oranje start sterk tegen Turkije in de Rabobank Super Series

De volleybaldames zijn goed uit de startblokken gekomen in de Rabobank Super Series in Hoogeveen.

Tijdens dit vijfdaagse toernooi speelt Oranje tegen Turkije, Italië en Rusland als voorbereiding op het WK in Japan. Oranje won in het Activum in Hoogeveen met 3-1 van Turkije, het team van Giovanni Guidetti, wat in de VNL als tweede eindigde, onder de Verenigde Staten. Morgen spelen de volleybaldames tegen Italië en donderdag tegen Rusland. Komend weekend worden in Eindhoven de halve finales en finales gespeeld.

In tegenstelling tot de VNL Final-Six waren de Turkse volleybalsters vandaag niet opgewassen tegen de volleybaldames. Jamie Morrison begon de wedstrijd met Laura Dijkema (sv), Lonneke Sloetjes (dia), Anne Buijs (p/l) en Maret Balkestein-Grothues (p/l), Yvon Beliën (mid), Nicole Koolhaas (mid) en Myrthe Schoot (libero).

In de eerste set was Oranje duidelijk nog zoekende naar het juiste ritme en moest het de set afstaan aan de Turkse dames met 21-25. Vanaf de tweede set was Zoranje overduidelijk in controle over de wedstrijd. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 3-1 van Turkije gewonnen (21-25, 25-19, 25-17, 25-21).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d