Volleybaldames overtuigend langs Italië

Oranje had ook in de tweede wedstrijd van de Rabobank Super Series weinig problemen met tegenstander Italië.

Italië, wat duidelijk aan het experimenteren was met speelsters, moest in Nederland haar meerdere erkennen. In Het Activum in Hoogeveen pakt Oranje de wedstrijd met 25-14, 25-20 en 25-13.

Bondscoach Morrisson begint vandaag met Juliët Lohuis in plaats van Nicole Koolhaas. Italië begint met de alle “jonkies”. Coach Mazzanti laat tot onze verrassing zo’n beetje (bijna) al zijn basisspeelsters aan de kant. De dus erg jonge Italiaanse ploeg (een van de speelsters is pas 16!), krijgt de Nederlandse servicedruk maar niet onder controle. Ook werkt de dubbele wissel bij Oranje, met Bongaerts en Plak, ook deze keer weer goed. We lopen vrij eenvoudig uit naar 19-10 en een foutservice van Italië zorgt voor 25-14 winst in de eerste set.

In de tweede set vervangt Celeste Plak Lonneke Slöetjes. Wederom is het de Nederlandse servicedruk die een groot gewicht in de schaal legt. Italië speelt erg voorspelbaar vanwege een matige servicepass en Oranje kan daardoor heel anticiperen met het block. Italië kan maar weinig weerstand bieden en Oranje loopt vrij eenvoudig uit van8-4 naar 11-5 en 16-9. De dubbele wissel is deze keer van Knip en Jasper. De service van Pietrini is dan wel weer sterk en Italië komt nog wat dichterbij, maar de setwinst komt uiteindelijk niet meer in gevaar (25-20).

In de derde set zorgt Het goede blok van Yvon Beliën ervoor dat de volleybaldames al snel met 5-1 voor komen. De Italiaanse dames geven niet op, wat voor leuke rally’s zorgt, maar Oranje overtuigt aan het net toch wel de sterkere ploeg te zijn. Mede door de immer sterke servicedruk van ons lopen we alweer snel uit naar 14-5. Tessa Polder valt in voor Yvon Beliën en Marrit Jasper voor Balkestein. De voorsprong loopt op naar 19-7. Het is wel duidelijk dat Nederland voor eigen publiek lekker presteert. Celeste Plak smasht de laatste bal binnen en zorgt voor de 3-0 overwinning met 25-13 in de derde set.

Donderdag (morgen) worden de laatste wedstrijden gespeeld in Hoogeveen. De rangorde bepaalt dan wie komend weekend in Eindhoven tegen elkaar uit komt. Op de facebookpagina van volleybalnl is de wedstrijd van Turkije tegen Italië te zien en op Ziggo de derde wedstrijd van Oranje, als ze tegen Rusland uitkomt.