Nederland dient bid in voor WK vrouwen 2022

De Nevobo heeft zaterdagochtend in Turijn officieel een bid uitgebracht voor het WK Volleybal Dames in 2022.

Een Nederlandse delegatie onder leiding van Nevobo-voorzitter Peter Sprenger en Gelderse gedeputeerde Jan Markink is naar Italië afgereisd om het bidboek te overhandigen aan FIVB President Dr. Ary Graça. Het boekwerk is samengesteld door de Nevobo, sportmarketingbureau TIG Sports, de provincie Gelderland en de gemeente Rotterdam.

Unieke fanbelevenis

De Nevobo wil graag voor het eerst in de geschiedenis een WK Volleybal in Nederland organiseren. Nog nooit vond een WK, dat om de vier jaar wordt gespeeld, op Nederlandse bodem plaats. De afgelopen 2,5 jaar is gewerkt aan een innovatief en bijzonder concept, waarmee de Nevobo en alle betrokken partijen een unieke belevenis van het WK Volleybal Dames 2022 willen maken. “De fan die tijdens het WK 2022 naar het stadion komt, bezoekt niet een reguliere sportwedstrijd maar een waar volleybalfestival. In de unieke speellocaties krijgen de bezoekers een ervaring die ze nooit zullen vergeten, zodat ze voor altijd onderdeel worden van de wereldwijde volleybalfamilie”, vertelt Peter Sprenger.

Nauwe samenwerking met Gelderland en Rotterdam

De Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland ondersteunen het plan van de Nevobo om het WK Dames in 2022 in Nederland te organiseren. Gelderland investeert veel in sport en ondersteunt jaarlijks ruim 20 topsportevenementen en hun side events. Zo vergroot zij de economische en maatschappelijke impact voor de regio en maakt de sportevenementen nog succesvoller. Samen met 24 Gelderse gemeenten is de provincie klaar om het WK in 2022 te hosten:  “Ik ben trots op het concept dat we in het bidboek presenteren. De provincie Gelderland draagt graag, samen met de vele Gelderse steden, bij aan het mogelijk maken van het WK Volleybal Dames in 2022. Sport brengt het beste en mooiste van Gelderland naar boven!”, aldus gedeputeerde Jan Markink.

Naast de provincie Gelderland steunt ook de gemeente Rotterdam het bid dat vandaag aan de FIVB is gepresenteerd. De stad heeft de afgelopen jaren een indrukwekkend ‘track record’ opgebouwd als het gaat om de organisatie van prestigieuze sportevenementen. Waaronder het EK Volleybal Dames in 2015, het WK Beachvolleybal in 2015 en recent het EK Beachvolleybal. “Het WK Volleybal Dames 2022 past heel goed in onze internationale kalender en zou bijdragen aan ons doel: een internationale sportstad zijn! Alle benodigdheden voor een succesvol WK zijn aanwezig: Onze venues, infrastructuur, logistiek, media faciliteiten, transport en support van lokale autoriteiten in Rotterdam, zijn aanwezig en van een hoog niveau”, vertelt Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.

Volleybal is wereldwijd de grootste teamsport voor vrouwen. Daarom moet Nederland de concurrentie aan gaan met grootmachten als het gaat om het binnenhalen van het WK Volleybal Dames 2022. Vóór 12 november maakt de wereldvolleybalbond (FIVB) bekend welk land het WK mag organiseren.

Bron: Nevobo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *