Oranje dendert door en behaalt 7 uit 7 op WK

De volleybaldames denderen maar door en behaalden vanmorgen hun zevende overwinning op rij op het WK in Japan. In Nagoya wonnen de dames met een overtuigende 3-0 van de Dominicaanse Republiek en staan daarmee met 1 been in de Final Six. Woensdag en donderdag volgen wel nog de zware wedstrijden tegen Brazilië en Servië, maar Brazilië lijkt dit toernooi niet op haar sterkst en van Servië kan Oranje ook winnen, zoals ze hebben bewezen op de VNL op 7 juni j.l.

Jamie Morrison paste bijna dezelfde basisopstelling toe als eerder: Juliët Lohuis (mid) mocht vandaag starten in plaats van Nicole Koolhaas. De rest van het team bleef gelijk: Laura Dijkema (sv), Maret Balkestein-Grothues (p/l), Anne Buijs (p/l), Lonneke Slöetjes (dia), Yvon Beliën (mid) en Kirsten Knip (libero).

Nederland begon sterk aan de wedstrijd en lag bij de eerste technische time-out al op het dubbele aantal punten t.o.v. de Dominicaanse Republiek, maar vrijwel meteen daarna kwam de Dominicaanse Republiek bijna langszij door twee goede killblocks en werd het weer even spannend (8-7). Tot 16-15 werd het Oranje lastig gemaakt, maar hierna maakten de volleybaldames toch wel  het verschil. Na een blok van Juliët Lohuis en Lonneke Slöetjes werd het 18-15, wat al snel opliep naar 24-19. Anne Buijs maakte er met een mooi block 25-19 van en Nederland hengelde zo de eerste set binnen.

De tweede ging beter en Oranje liet de Dominicaansen continu op gepaste achterstand. De voorsprong werd alleen maar groter en kwam de Dominicaanse Republiek geen enkele keer in haar spel. Via 8-3 en 16-10 en de dubbele wissel met Britt Bongaerts en Celeste Plak kwam Nederland al snel op 21-14 en Juliët Lohuis maakte er met een ace 25-16 van.

De derde set ging zoals verwacht net als de tweede set: na drie mooie services van Lonneke Slöetjes (3 aces nog wel), ging Oranje met 11-3 aan de leiding en liet Oranje zien wie er de baas was. De wedstrijd werd zakelijk uitgespeeld en met 25-14 werd de derde set gewonnen. Een mooie 3-0 was een feit!

Nederland – Dominicaanse Republiek 3-0 (25-19, 25-16, 25-14)

Servië en Nederland zijn beiden nog ongeslagen in de poule, met zeven overwinningen in zeven wedstrijden. Japan heeft tot nu toe een keer verloren en speelt later vandaag tegen Puerto Rico. Brazilië verloor al twee wedstrijden. Het eerste criterium om de stand in de poule te bepalen is het aantal zeges, daarna het aantal punten.

Aanstaande woensdag begint om 6:25 Nederlandse tijd de wedstrijd tegen Brazilië. Het is misschien wat vroeg opstaan, maar wellicht wel de moeite waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *