Juliët Lohuis naar Stuttgart

Deze week berichtten wij al dat Juliët Lohuis bij USC Münster vertrekt, maar vandaag mogen we melden dat Juliët als middenaanvalster aan de slag zal gaan bij Allianz MTV Stuttgart!
De 22-jarige en 1,90 meter lange speelster heeft via Eurosped en Alterno in 2017 de overstap gemaakt naar USC Münster, waar ze twee jaar speelde. Omdat ze nu bij Stuttgart aan de slag gaat, komt ze automatisch komend seizoen in de Europese Champions League terecht.
„Juliët is een groot talent als middenaanvalster”, zegt de Nederlandse sportdirectrice van Stuttgart Kim Renkema. „Ze heeft het afgelopen jaar op het WK laten zien op welk hoog niveau ze met haar slechts 22 jaar al heeft bereikt. We hadden haar al langer op de radar en we zijn blij om haar nu bij ons te hebben.“
Momenteel speelt Juliët natuurlijk met Oranje in de FIVB Volleyball Nations League en zal ze komende week in Apeldoorn en in de week van 11 t/m 13 juni in de Porsche Arena in Stuttgart te zien zijn. In Stuttgart, haar nieuwe thuisbasis, zal ze het onder andere opnemen tegen het Duitse nationale team, die DVV-Schmetterlinge.
Voor Oranje heeft Juliët afgelopen week in de basis gestaan en bij elkaar 31 punten gescoord: 7 tegen Servië, 13 tegen Turkije en 11 tegen Zuid Korea.

One Reply to “Juliët Lohuis naar Stuttgart”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d