Sterker Nederland verliest met 1-3 van Turkije

Oranje heeft helaas ook de tweede wedstrijd verloren. Hoewel er duidelijk verbetering te zien was ten opzichte van de wedstrijd tegen Servië, verloren we toch met 1-3 van Turkije. Nederland leek wel iets beter op elkaar ingespeeld te zijn en af en toe maakten ze het Turkije nog flink moeilijk.

De basisopstelling was op slechts een positie gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Servië. Nicole Oude Luttikhuis stond namelijk in de basis in plaats van Nika Daalderop. De rest van het team bleef ongewijzigd: Laura Dijkema (sv), Indy Baijens (dia), Marrit Jasper (p/l), Eline Timmerman (mid), Juliët Lohuis (mid) en Myrthe Schoot (libero).

In de eerste set kon Oranje heel aardig meekomen met Turkije. Indy Baijens (ace) en Eline Timmerman (killblock) imponeerden. Van beide kanten werd een goed blokkerende vermogen getoond en beide teams bleven redelijk gelijk op gaan. Pas in de “big points” ging Turkije in een hogere versnelling en de voorsprong van 19-17 ging over in een verloren set van 22-25. Wel toonde Nederland aan, dat het tegen Turkije een vuist kon maken en zich zeker niet zomaar gewonnen zou geven.

De tweede set was een ommekeer en Turkije liet merken meer ervaren te zijn en het verschil met Nederland was veel groter dan in set 1: 14-25 was de eindstand. Turkije ging met 0-2 in sets aan de leiding.

De derde set liet Oranje blijken dat het zich zeker niet zomaar gewonnen gaf en met Annick Meijers gewisseld voor Indy Baijens ging het al wat beter. Annick liet zich meteen van haar beste kant zien en mede dankzij haar kon Nederland de druk hoog houden. Turkije kwam hooguit langszij, maar kon geen pot breken en delfde dan ook met 25-21 het onderspit. Het stond 1-2 in sets en die gewonnen set beloofde veel goeds.

In de vierde set rolde de Turkse wals meteen al bij aanvang over Nederland heen. Na de mooie derde set, waarin Oranje liet zien echt wel tegen Turkije op te kunnen, was de vierde set een heel ander verhaal. en met 0-6 krabte de volleybaldames zich een flink achter de oren. Gelukkig kwamen we nog wel een beetje bij op 12-13, maar daar zou het helaas ook bij blijven. De jonge Turkse Ebrar Karakurt maakte met een serie heel mooie sprongservices het verschil en bij 12-19 leek het einde van de wedstrijd toch wel in zicht. We wonnen nog 3 puntjes, maar met 15-25 was de wedstrijd ten einde.

Nederland – Turkije: 1-3 (22-25, 14-25, 25-21, 15-25)

Vanmiddag speelt Oranje tegen Zuid-Korea

Om 17.00 uur begint de laatste wedstrijd van de eerste week en wel tegen Zuid-Korea. Net als Nederland verloor ook Korea de eerste twee duels. De wedstrijd Nederland – Zuid-Korea is opnieuw live te zien op Ziggo Sport (kanaal 14).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d