Nederland groeit in wedstrijd tegen China

Op dag twee in Hong Kong kon Nederland niet stunten tegen China. Olympisch kampioen China had alle topspeelsters opgetrommeld en hoewel het jonge Oranje goed haar best deed, kon het weinig schade toebrengen aan het sterke China: 16-25, 19-25 en 19-25.

Alessandro Beltrami zette deze keer Sarah Van Aalen (sv), Annick Meijers (dia), Demi Korevaar (mid), Tessa Polder (mid), Marrit Jasper (p/l), Nicole Oude Luttikhuis (p/l) en Kirsten Knip (libero) in de basis. Voor Demi was het haar debuut op het veld. China liet er geen twijfel over bestaan wie deze wedstrijd zou gaan winnen: ze traden met de voltallige A-selectie op, waaronder superster Zhu Ting.

In de eerste set leek Nederland nog enigszins mee te kunnen met de grootmacht. Bij de eerste technische time-out was het 6-8, maar Oranje kon het tempo maar lastig volgen. Met name de eigen service brak geen potten en China liep daardoor uit naar 11-16. Nederland liet in de slotfase van deze set punten liggen en China won uiteindelijk met 16-25.

De tweede set begon weer voortvarend en een heus killblock van Demi Korevaar op Zhu Ting brengt de volleybaldames zelfs op voorsprong (6-5). Bij de tweede technische time-out leidde Nederland nog steeds een puntje, maar China schakelde vervolgens in de tweede versnelling en liep over Oranje heen: 16-20. Nederland probeerde nog aan te klampen en met name de verdediging van Kirsten Knip en een sterk spelende Hester Jasper zorgden nog voor voor drie puntjes, maar China pakte de winst bij 19-25.

In de derde set besloot Alessandro Beltrami om Hester Jasper te laten staan in plaats van Nicole Oude Luttikhuis. Ook nu begon Nederland weer sterk en een heel klein gaatje was snel geslagen (4-2), maar zoals de voorgaande sets toonde China weer veerkracht en kwam sterk terug en sloeg een ander gat: 6-11. China wilde korte metten maken met Oranje en timmerde er hevig op los en bij 16-24 leek de wedstrijd voorbij. Nederland maakte wel nog wat goed door sterk optreden van Kirsten Knip en Marrit Jasper, maar moest zich bij 19-25 toch overgeven aan de olympisch kampioen.

Ondanks het verlies hebben de nieuwe speelsters veel waardevolle ervaring opgedaan. Topscorers waren Annick Meijers (14) en Marrit Jasper (12).

Nederland – China: 16-25, 19-25 en 19-25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d