Oranje verliest ook van Japan in de derde week van de VNL

Nederland wist opnieuw in Hong Kong geen winst te behalen. Met name de aanval van Oranje was te zwak en Japan kon relatief eenvoudig de wedstrijd winnen met 3-0: 25-17, 25-17 en 25-21.

Interim bondscoach Alessandro Beltrami begon met Britt Bongaerts (sv), Annick Meijers (dia), Juliët Lohuis (mid), Eline Timmerman (mid), Nicole Oude Luttikhuis (p/l), Marrit Jasper (p/l) en Kirsten Knip (libero) in de basis.

De eerste set begon voor Oranje erg lastig en de volleybaldames konden maar nauwelijks aanhaken bij het snelle Aziatische spel. Het lengteverschil bleek nu een nadeel te zijn tegen de flink kleinere Japanners. Pas na tweede (!) time-out kon Nederland weer een beetje aanhaken bij Japan (13-15). Helaas kon deze tijdelijke opleving niet worden vastgehouden en al snel was de foutenlast aan onze kant hoger dan gewenst en kon Japan uitlopen naar 17-24 en won toen vrij eenvoudig de eerste set.

In de tweede set wisselde Hester Jasper voor Nicole Oude Luttikhuis en startte Oranje wat sterker. Beide teams gingen redelijk gelijk op tot ongeveer halverwege waar Nederland de aansluiting volledig verloor. Japan maakte er een einde aan en met 25-17 werd ook de tweede set binnen gehengeld.

Demi Korevaar mocht in set drie voor Eline Timmerman beginnen, maar Oranje kon geen fatsoenlijke aanval rond krijgen. Hoewel Nederland redelijk kon aanhaken bij Japan, waarna Japan na een zenuwslopende rally het beslissende gat geslagen leek te hebben. Gelukkig kon Nederland via een paar killblocks het verschil nog terugbrengen tot twee, maar de onervarenheid en foute services zorgden voor de ondergang in de wedstrijd. Japen won de wedstrijd met 21-25 en daarmee de 3-0.

Deze week kon Nederland geen enkele overwinning scoren. Topscorer was Annick Meijers met 11 punten.

De vierde speelweek vindt plaats in Stuttgart in de Porsche Arena en Nederland treedt aan tegen Duitsland, België en de Domincaanse Republiek. Alle drie deze landen staan lager op de wereldranglijst, maar gezien de teamsamenstelling moeten we ons daar niet blind op staren. Alle drie de tegenstanders hebben de afgelopen weken al mooie wedstrijden laten zien, dus we gaan het zien. Alle wedstrijden zijn live op Ziggo te volgen.