Nederland verslaat Duitsland in spannende vijfsetter

De klapper van week 4 voor Oranje was de 3e en laatste wedstrijd in Stuttgart. Misschien niet de meest gevreesde tegenstander, maar Nederland – Duitsland heeft toch altijd iets magisch. Beide teams ontliepen elkaar niet veel en dat resulteerde in een spannende vijfsetter die door Nederland met 2-3 gewonnen werd.

Bondscoach Jamie Morrison startte met Britt Bongaerts (sv), Lonneke Slöetjes (dia), Yvon Beliën (mid), Eline Timmerman (mid), Nika Daalderop (p/l), Anne Buijs (p/l) en maar liefst twee libero’s! Zowel Kirsten Knip als Myrthe Schoot hadden een rol in de wedstrijd. Kirsten voor de servicepass en Myrthe voor de verdediging.

De ietwat leeg ogende tribune en het via live streams en live tv kijkende publiek werd getrakteerd op een mooie en vooral spannende wedstrijd. Beide teams kwamen ietwat wisselvallig over en vooral aan Nederlandse kant was men steeds op zoek naar het juiste aanvalspatroon. Ook werd er veel gewisseld, waardoor alle (!!) speelsters aan spelen toe kwamen.

Nederland opende de wedstrijd met een mooie 21-25 en “die Schmetterlinge” knokten zich terug naar een 1-1 en zelfs een 2-1 voorsprong. In set 5 kwam Duitsland sterk terug naar 13-14, 14-14 en Nederland scoorde gelukkig weer een punt, waardoor de matchpoint op 14-15 stond. 2,5 Uur na aanvang maakte Lonneke Slöetjes er een einde aan met een mooi killblock.

Met name Anne Buijs, Nika Daalderop en Celeste Plak blonken uit met hun bijna onhoudbare aanvallen en aan beide kanten werd erg goed geblockt. Anne behaalde uiteindelijk 23 punten (12 aanvallen, 6 killblocks en 5 aces). Blokkerend overklaste Nederland (17 killblocks) duidelijk Duitsland (8 killblocks). Nika Daalderop en Celeste Plak maakten elk 12 punten. Aan Duitse kant scoorde vooral Louisa Lippmann veel (25 punten) en Hanna Orthmann maakte erg veel loeiharde topspin services en maakte 17 punten.

Duitsland – Nederland 2-3 (25-21, 23-25, 25-20, 13-25, 14-16)

Volgende week speelt Oranje in Jekaterinenburg (Rusland) de vijfde week van de VNL. Dit is tevens de laatste keer dat Nederland in actie komt tijdens deze Volleyball Nations League, want het is inmiddels onmogelijk om de final six nog te halen. De tegenstanders in Rusland zijn Thailand, de Verenigde Staten en Rusland.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d