Thailand geen partij voor Nederland: 3-0

Oranje is in de vijfde en (hun) laatste week van de Volleyball Nations League zonder moeite langs Thailand gegaan. Met grote overtuiging ging de selectie van bondscoach Jamie Morrison met 3-0 langs de Aziaten.

Morrison startte met Britt Bongaerts (sv), Lonneke Slöetjes (dia), Anne Buijs (p/l), Maret Balkestein-Grothues (p/l), Juliët Lohuis (mid), Yvon Beliën (mid) en Myrthe Schoot (libero). “Herintreder “Robin de Kruijf speelde deze wedstrijd nog niet.

In set 1 zorgden met name een paar mooie killblocks al voor een voorsprong bij de eerste technisceh time out (8-2). Thailand deed haar best, maar kon het spel van Nederland niet bijbenen en Yvon Beliën kon vanuit hget midden maar liefst 5 keer scoren. Bij 24-18 scoorde Celeste Plak de tweede setpoint: 25-18.

Set twee ging ietsje moeizamer en Thailand bleef relatief dichtbij. Pas na de dubbele wissel, waarbij Britt Bongaerts door Laura Dijkema werd vervangen en Anne Buijs ook binnen de lijnen kwam, liep Nederland weer wat uit en kon de set naar zich toe trekken met 25-20.

In set drie was Nederland er sterk op gebrand om snel klaar te zijn en hoewel Thailand met haar snelle en wat lagere spel wel probeerde door te breken (ze zijn nu eenmaal niet zo groot als hun Nederlandse tegenstanders), bleef Oranje comfortabel aan de leiding. Mooie blokkeringen van Britt Bongaerts, Nicole Koolhaas en Maret Balkestein-Grothues brachten Nederland al snel op matchpoint. Thailand weerstond wel nog die eerste matchpoint, maar uiteindelijk maakte Celeste Plak daar korte metten mee met een harde smash: 25-16.

Nederland – Thailand: 3-0 (25-18, 25-20, 25-16)

Vanmiddag spelen de volleybaldames tegen de Verenigde Staten (nummer 3 op de wereldranglijst). De laatste ontmoeting pakte voor Oranje goed uit, toen ze met 3-2 in de Final Six wonnen op het WK in Japan 2018 en zich plaatsten voor de halve finale.

Morgen, donderdag 20 juni speelt Nederland tegen gastland Rusland, de huidige nummer 5 van de wereld.

De laatste twee wedstrijden van Oranje van vanmiddag en morgen zijn live te zien op Ziggo Sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d