Laura de Zwart verruilt Dresdner SC voor Suhl

Laura de Zwart zal komend seizoen haar lopende contract bij Dresdner SC niet uitwerken en heeft gekozen voor VfB Suhl LOTTO Thüringen. In onderling overleg hebben Dresdner SC en de Nederlandse midden besloten het contract te verbreken.

Ondanks het vertrek spreekt de trainer van DSC Alexander Waibl positief over de samenwerking met de 1 meter 98 lange Laura: “Laura is een talentvolle 21 jaar jonge speelster, die haar weg wel zal vinden. Het was leuk om met haar samen te werken. Komend seizoen zou Laura niet de speeltijd krijgen, die ze nodig heeft om te groeien en we begrijpen daarom haar beslissing“.

Het afgelopen seizoen was Laura naast Ivana Mrdak en Camilla Weitzel de derde middenaanvalster en wilde in de Duitse Bundesliga ervaring opdoen. Vanwege een miniskusblessure kon ze in het begin van het seizoen niet spelen. Komend seizoen heeft DSC al drie andere middens (Camilla Weitzel, Monique Strubbe en Madeleine Gates) en daarom heeft Laura samen met DSC besloten om DSC te verlaten.

Bij VfB Suhl LOTTO Thüringen wilt Laura de Zwart verder werken aan haar sportieve doelen: “Ik denk dat meer speeltijd belangrijk is voor mijn ontwikkeling als volleybalster en ik geloof dat deze beslissing mij helpt om die doelen sneller te bereiken.“, aldus 21-Jährige en tot de DSC-fans zei ze nog het volgende: „Ich danke Allen beim DSC sowie den Fans dafür, dass sie uns in der vergangenen Saison so unterstützt haben.“

In seizoen 2019/20 speelden Aniek Siebring en Hester Jasper bij Suhl en anderen gingen hen voor, zoals ook Hester’s zus Marrit (2016/17) en 9 jaar geleden (2011/12) Laura Dijkema. Dagmar Boom speelt komend seizoen samen met Laura in dit opstapteam, zoals het begrijpelijkerwijs ook wel wordt genoemd. Dagmar is een oude bekende, want in 2016/17, 17/18 speelden deze twee al samen bij Talentteam Papendal, in 2018/19 bij Eurosped en na een onderbreking van een jaartje zien de twee elkaar dus weer in Suhl.

Bron tekst: DSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d