Floortje Meijners tekent jaartje bij bij Monza

Floortje Meijners blijft ook komend seizoen bij haar club van 2019/20: Saugella Monza. De 32-jarige Floortje speelde het overgrote deel van haar carrière in Italië, maakte een uitstapje bij Galatasaray en hield een seizoen (17/18) pauze vanwege haar zwangerschap en bevalling van zoon Filip, maar keerde daarna terug naar de Italiaanse competitie.

Floortje was lange tijd niet te zien als speelster van het nationale team, omdat ze in 2007 te kennen had gegeven meer vrijheid te willen hebben dan haar leven uitsluitend in het teken van volleybal te willen stellen. Hoewel meerdere bondscoaches haar vroegen terug te keren, lukte het de Italiaan Caprara eind 2019 pas. Floortje speelde in het tweede OKT van januari 2020 mee om Nederland alsnog te kwalificeren voor de spelen van Tokio, maar zoals bekend heeft Nederland dat niet gehaald.

Saugella Monza is bezig om ook voor seizoen 2020/21 een sterk team op de been te brengen. De sterke middenmoter stond vijfde toen de competitie werd afgebroken, maar de ambitie om hoger te eindigen is er zeker. Naast Floortje Meijners staan inmiddels ook de Belgische Laura Heyrman, de Duitse Hanna Orthmann en de Italiaanse internationals Anna Danesi, Beatrice Parrocchiale en Alessio Orro onder contract.

Floortje zegt: “De club heeft voor komend seizoen weer een competitief team en daar ben ik blij mee. Het is een ambitieuze club met dezelfde doelen. Ik ben blij dat veel van mijn huidige teamgenoten ook blijven, want ik heb een geweldige tijd met hen gehad. Ik bedank de club en groet onze fans.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d