Dagmar Boom verruilt Eurosped voor Suhl

De Limburgse Dagmar Boom verlaat de Nederlandse competitie en gaat het grote buitenlandse avontuur aan. Net als enkelen voor haar zal ze beginnen bij VFB Sühl. Zo maakte vorig jaar Hester Jasper dezelfde overstap en ook Marrit Jasper maakte voor haar zus diezelfde keuze. Ook Anniek Siebring speelde in het afgebroken seizoen voor de Duitse hekkensluiter. Sühl eindigde in de afgebroken competitie van 2019/20 op de laatste plaats, maar zal niet degraderen. Van Anniek Siebring wordt verwacht dat ze zeker nog een seizoen naast Boom zal spelen.

foto: peelenmaasvenray.nl

Dagmar speelde in 2015/16 nog bij het Limburgse Peelpush in het tweede damesteam in de 1e divisie, maar van 2016-2018 speelde ze bij het Talent Team Papendal en van 2018-2020 bij Team Eurosped. De nu 20-jarige en 1m82 lange Dagmar maakte in 2017 als passer/loper haar debuut als 17-jarige al bij de Volleybaldames, toen ze meespeelde op de Montreux Volley Masters.

Op de officiële website van Sühl vertelt Dagmar: “Ik ben heel blij dat ik voor Sühl in de Bundesliga kan spelen. Het is een nieuw avontuur en een nieuwe uitdaging. Ik kan niet wachten om met het nieuwe team te trainen en hopelijk voor veel fans te spelen. Ook in Duitsland wil ik bewijzen dat ik met heel mijn hart volleybal. Mijn favoriete Duitse woord is niet voor niets vechtlust (kampfgeist)!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d