Celeste Plak neemt volleybalpauze tot januari 2021

De 24-jarige Celeste Plak heeft, net als Lonneke Slöetjes besloten om een half jaartje pauze te nemen. De 1 meter 90 lange buitenaanvalster heeft gedurende de verplichte “Corona-pauze” gemerkt dat een onderbreking in haar fulltime volleybalbestaan erg belangrijk is gebleken en derhalve besloten deze break te verlengen tot en met heel 2020.

Het afgelopen, afgebroken seizoen speelde ze voor het Turkse Aydin BBSK, waar ook Maret speelde (en verlengd heeft), maar met de verplichte Corona-pauze en het feit dat haar contract sowieso afliep, heeft Celeste de tijd genomen om wat na te denken over de verplichte rust die ze nu kreeg en ze kwam trot de conclusie dat dat broodnodig was. Het volleyballen was een automatisme geworden en geen leuk spelletje meer. Of zoals ze zelf zei: “ik ben de gretigheid naar de bal kwijt”. Celeste is flink bezig om allerlei maatschappelijke richtingen te onderzoeken, maar ze blijft ook wel fit met hulp van een personal trainer. Na de jaarwisseling wil ze uitgerust en met de bekende gretigheid terugkeren naar de zaal.

Ook technisch directeur van de Nevobo Joop Alberda kan Celeste’s standpunt begrijpen: “Door de coronaperiode zijn veel mensen hun eigen bestaan gaan reflecteren. Zo ook Celeste, die er nu voor kiest om even afstand te nemen van volleybal. Ik vind het een moedig besluit, en wij ondersteunen haar volledig.”

Ook van Kirsten Knip is het overigens nog niet duidelijk of ze gaat besluiten een pauze te nemen.

Kijk voor een interview met Celeste op de NOS-site: http://nos.nl/l/2337841

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *